2019-06-03 333 瀏覽
🍅鮮茄豬扒雞翼通粉($47)午餐肉(+$9)🔺本身覺得加 一份餐肉都貴😶食入口就覺得都值,首先真係一大片罐頭圓形餐肉 一開為二,煎了特別好香,放落湯底都沒有被浸淋!散發住煎香的肉味,之前食勝香園個餐肉都無咁正,可能我又去得早(?)第二枱客,煎得好香口😋有追吃到~然後鮮茄湯底係稠身,喝落有打碎嘅茄蓉,味道天然,不過我個人偏勝香園酸咪咪嘅茄香湯底多d🤭另外通粉質地都比較粉腍,缺乏咬口,有點失色,不過配料雞翼豬扒都煎得幾香口,只是覺得豬扒有點淡味同韌,但👦🏻話佢食個塊好好食,仲有d肥肉位😂我覺得整體就係將d普通早餐食物 發揮到極致🤭真係好難唔好食,差極有個底!招牌嘅菠蘿包,即叫即整,菠蘿皮薄酥脆,甜甜地奶酥味~如果再厚身少少 鬆脆就更好,覺得有d太薄但就無咁甜,厚身就會相對甜膩少少,但食得菠蘿包就預左肥😂所以都會要求佢完美d~包體方面焗到幾脆,一般冰室茶記d包都係偏乾韌一點,所以烤了一定有脆嘅效果🤭,所以軟熟部分比較少,甜酥鬆脆港式菠蘿包配上豐富餡料 夾牛油 煎蛋 蕃茄,自己都買到整到嘅料,但整得好無食都有技術性😌煎蛋一咬就流晒蛋汁夠晒邪惡😚隱陣食材 真係諗唔到 會難食得去邊😂不過個人覺得另
🍅鮮茄豬扒雞翼通粉($47)午餐肉(+$9)
🔺

招牌嘅菠蘿包,即叫即整,菠蘿皮薄酥脆,甜甜地奶酥味~如果再厚身少少 鬆脆就更好,覺得有d太薄但就無咁甜,厚身就會相對甜膩少少,但食得菠蘿包就預左肥😂所以都會要求佢完美d~包體方面焗到幾脆,一般冰室茶記d包都係偏乾韌一點,所以烤了一定有脆嘅效果🤭,所以軟熟部分比較少,甜酥鬆脆港式菠蘿包配上豐富餡料 夾牛油 煎蛋 蕃茄,自己都買到整到嘅料,但整得好無食都有技術性😌煎蛋一咬就流晒蛋汁夠晒邪惡😚隱陣食材 真係諗唔到 會難食得去邊😂不過個人覺得另一款嘅鹹牛肉煎蛋餐包個包體好食d,外微脆內有咬口d~

我私心鐘意依款多過 招牌嘅菠蘿包,同樣即叫即整,芝士加咸牛肉係雙倍鹹香🧀🥓依到d鹹牛肉醃到紅紅地 免治牛肉咁😯都有肉味,加埋煎得啱啱好,一咬又爆蛋汁嘅蛋蛋😚無得唔好食!然後朱仔包比菠蘿包嘅韌性高d,好咬煙韌d😏你識揀🙌