2020-04-13 812 瀏覽
難得嚟到荔枝角,平時都好少行呢一區,以為佢冇乜嘢食,剩係得啲快餐店同埋連鎖舖頭。點知行經D2 Place附近,發現原來佢旁邊幾條街都開咗好多嘅唔同種類嘅小餐廳。其中一條街仲特別多西式餐廳,所以就決定去其中一間到試一試。適逢下午茶時段,唔少餐廳都設有tea set。行過見到呢間餐廳個tea set價錢都幾吸引,所以我哋就揀咗黎試一試我哋一共叫左以下三款嘢食:首先,呢個意大利飯嘅水準同出面嘅西餐廳差唔多。個飯充滿黑松露嘅香味,而且食落仲有淡淡芝士味。以下午茶黎計,份量都算合理。如果平時鍾意食意大利飯嘅朋友黎到都可以一試。餐廳係主打食豬肉,一場黎到,就緊係要試下。一試呢一個豬肋條,果然無令人失望,完全可以話喜出望外添。平時出面食開嘅ribs通常都係用烤嘅方法去整,而呢個就竟然用左炸。炸脆嘅外表好完美咁保留左ribs入邊嘅肉汁,外脆內軟,好食到自己一個都可以完成一碟。旁邊仲配上一個甜酸醬,令個ribs食落更加嘢未。佢個份量唔算多,應該係因為佢係下午茶餐加$20換購嘅緣故。最後,呢個手撕豬扒包都係推薦食物之一。佢並非平時茶餐廳食開嘅普通豬扒包,佢係將豬肉撕成一條條,非常之方便進食。肉係一個字滑,

我哋一共叫左以下三款嘢食:
雜菌松露意大利飯

脆豬肋骨

招牌手撕燒烤豬肉三文治

最後,呢個手撕豬扒包都係推薦食物之一。佢並非平時茶餐廳食開嘅普通豬扒包,佢係將豬肉撕成一條條,非常之方便進食。肉係一個字滑,而且配合埋佢個醬汁,真係好食到停唔到口。

雖然只係試左佢嘅下午茶set,但係好食嘅程度係令我再想去多次,因為要試埋佢其他食物
2020-04-09
雜菌松露意大利飯