2023-01-08 666 瀏覽
The Salted Pig (D2 Place) (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗BANANA NUTELLA PIZZA $88榛子朱古力醬香蕉薄餅今晚食唧飯後甜品🍮,就係最回味嘅,香蕉薄餅上面放着棒子朱古力醬雪糕,薄餅包住雪糕嚟食,香,滑,甜,脆,簡直就係甜品中嘅冧巴溫👍👍👍GRILLED USDA BLACK ANGUS RIB-EYE STEAK French fries $348美國特級安格斯肉眼扒 (12安士)、薯條🍟大大塊嘅牛肉眼扒,燒得表面焦香,五成熟,切開,粉紅色爆汁,眼扒鮮甜,唔韌,口感非常,必食😋😋😋FRIED SEAFOOD BITES $148whitebait, baby octopus, mussels, soft shell crab, prawn, lemon, spicy pineapple jam意式炸雜錦海鮮、白飯魚、迷你八瓜魚、青口、軟殼蟹、大蝦、檸檬、香辣菠蘿醬各款海鮮,互不搶味,各顯神通,充分發揮海鮮本身唧,鮮甜,香脆,爽滑,脆冧,真係大滿足🥳🥳🥳Tropical Puneh,apple juice, pin
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗

BANANA NUTELLA PIZZA $88
榛子朱古力醬香蕉薄餅

美國特級安格斯肉眼扒 (12安士)、薯條🍟

FRIED SEAFOOD BITES $148

Tropical Puneh,apple juice, pineapple juice, coconut syrup $62
熱情夏日賓治、蘋果汁、菠蘿汁、椰子糖漿
🍹夠冰凍,果香味四射😋

SIGNATURE PIGGIE $198
招牌鬼馬”豬"意薄餅、招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、
紅洋葱、水牛芝士、蕃茄醬
pork knuckle, Italian sausage, chorizo, cotta ham, grilled bell pepper, red onion, mozzarella, tomato sauce
招牌薄餅,買相超靚,擺盤殺食,熱辣辣,香噴噴,仲有好特別嘅炸豬皮,材料十足,你想唔好食都幾難,色香味俱全,必食,極力推介👍👍👍
2022-09-18 285 瀏覽
🍽今次叫咗:🐯牛油果香芒大蝦沙律 $162有牛油果、芒果、大蝦,第一啖略嫌覺得太酸,但食食吓就覺得幾開胃~不過四個人share每人一兩啖就冇嚕~🐯手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 $158後尾有啲唔夠喉再追加🤣份量都幾多!面頭嘅醬應該係牛油果醬加酸乳酪醬,食落去酸酸地中和左手撕豬肉嘅甜~撒上蕃茄碎、洋蔥粒、橄欖、青椒令到成個nachos都幾fresh😄🐯招牌德國鹹豬手 $308好好食🥹豬手脆皮入口好似薯片咔嚓一聲🥹而且唔會過鹹。大概都有七至八件厚切。伴碟酸菜冇乜酸味,好在點個芥末籽忌廉汁都可以解膩。少少遺憾係冇得一覽原隻未切嘅樣,係切好再上的~🐯肉眼牛扒配肉汁 $248牛扒係全晚最失望🥲一般嚟講呢個價位嘅扒都唔差得去邊,但呢塊一嚟偏薄身,肉質冇好好。二嚟我哋叫咗medium,切開一睇肯定過熟了,口感有啲梅梅地。三嚟調味亦不足,又冇乜牛味。專門食豬嘅地方都係唔好試其他啦😂🐯炸薯條 加配$48薯條幾好食~外面裹住炸粉會更脆口💓🐯士多啤梨香蕉smoothie $68原本好擔心會好甜同好重香蕉味🤣結果比例都啱啱好,不錯👍🏻餐廳氛圍不錯,定價稍高不過適合多人聚餐/慶祝。但最好只點豬為主題嘅食物😂想有
🍽今次叫咗:
🐯牛油果香芒大蝦沙律 $162
不過四個人share每人一兩啖就冇嚕~

🐯手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 $158
後尾有啲唔夠喉再追加🤣

🐯招牌德國鹹豬手 $308
好好食🥹
豬手脆皮入口好似薯片咔嚓一聲🥹而且唔會過鹹。
大概都有七至八件厚切。
伴碟酸菜冇乜酸味,好在點個芥末籽忌廉汁都可以解膩。
少少遺憾係冇得一覽原隻未切嘅樣,係切好再上的~

🐯肉眼牛扒配肉汁 $248
牛扒係全晚最失望🥲
三嚟調味亦不足,又冇乜牛味。
專門食豬嘅地方都係唔好試其他啦😂

🐯炸薯條 加配$48
薯條幾好食~外面裹住炸粉會更脆口💓

🐯士多啤梨香蕉smoothie $68
原本好擔心會好甜同好重香蕉味🤣結果比例都啱啱好,不錯👍🏻

餐廳氛圍不錯,定價稍高不過適合多人聚餐/慶祝。
但最好只點豬為主題嘅食物😂

想有下次指數(5粒⭐️為最高):⭐️⭐️⭐️
2022-06-23
  • 墨西哥芝士新豬肉薄脆
2022-09-06 139 瀏覽
前幾個月朋友特意介绍呢間喺傳統英式風格嘅餐廳位於D2 Plac3,菜式主打豬嘅部位為主題, 快定一試。鹹豬手上碟時已切件,方便客人享用,味道鹹香, 沾醬汁好夠味,外脆內軟而且嚼勁,外皮黄金香脆,內裡肉質軟綿,很惹味。食得出隻豬手用料新鮮,揀過先整俾客人磨菇青豆也炒得好香,蘑菇肉質鮮嫩,即有營養又好看好吃!豬肋骨表面出奇地酥脆,非一般的炸排骨可媲美,食落香口惹味甚有驚喜,配以波本酒楓糖醬味道酸甜,充滿果香超級好味。

磨菇青豆也炒得好香,蘑菇肉質鮮嫩,即有營養又好看好吃!

• 招牌德國鹹豬手
[#荔枝角西餐] || 豬全部都係~豬@荔枝角.The Salted Pig / 講女搵食團 = = = = = = = = = = = = = = = 總括💬:可同朋友飲住酒歎扒,食豬專門店,豬斧頭肉味濃質素高。環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★☆————————————————  去開D2睇戲,睇戲前醫肚落雨濕濕唔想行去第二度食野 好彩近近地戲院樓下就有The Salted Pig .The Salted Pig 環境開揚餐廳裝飾走歐美工業風 仲有好多小豬裝飾 主打英式及歐陸菜系 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 ・ ˖ ·⁺‧˚ 牛斧頭扒食得多,豬嘅斧頭扒真係好少食 大大塊斧頭扒 煎香面層帶有微微焦香 入口冇豬騷味 肉質唔會太嚡太乾 中間保留油脂同肉汁 仲有有煙肉椰菜仔同薯條做配菜 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 太平洋蟹餅 ・ ˖ ·⁺‧˚ 炸得金黃香脆蟹餅 十分厚身切開内裡有絲絲蟹肉 口感豐富食落帶有鹹香味 可以配上清新青檸蒜香蛋黄醬 減輕油膩感 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 牛油帶子番紅花意大利飯、菠菜、巴馬臣芝士˖ ·⁺‧˚
 = = = = = = = = = = = = = = =
餐廳裝飾走歐美工業風
仲有好多小豬裝飾

主打英式及歐陸菜系
烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條
牛斧頭扒食得多,豬嘅斧頭扒真係好少食

大大塊斧頭扒

飯入邊有菠菜同埋芝士

芝士味重
好惹味
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍  The Salted Pig (D2 Place)
網址: https://s.openrice.com/QrbS0ZiK700~uEWuIAw
地址: 荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
電話: 28061681
————————————————
#荔枝角 #荔枝角美食 #西餐 #TheSaltedPig #D2Place
#講女C生活 #卡咪黃 #講女搵食團
  • 太平洋蟹餅
Weekday走入荔枝角工廈做事,諗住食埋午餐先打道回府。一家四口揀左Salted Fish試下,喺正D2 Place地舖,人流相當旺,等左兩張枱先有位。環境同裝修都唔錯,樓底又高,安排俾我地嘅卡位可鬆動坐6人。$148 Pulled Pork Burger 🍔 主打豬肉嘅餐廳不得不試下🐖 手撕豬肉撕得細長,入口軟稔,調味偏甜又濕潤,相當惹味。配埋椰菜絲同紫洋蔥,爽口又平衡。$158 Beer Battered Fish & Chips🍟魚柳超大一條,外皮唔會食到一嘴油,魚肉夠嫩口。雙色醬料點薯條食,更加滿足。$158 Cheesy ‘Omni Pork’ Nachos 🌮新豬肉做餡料嘅nachos,吃素又愛Nachos嘅老公食得好開心😆 橄欖、洋蔥、蕃茄又新鮮,nachos香脆,配埋Omni Pork肉末香味,味道豐富。$118 Wild Mushroom Pizza 🍕 餅底厚薄適中,吃到半芝士半麵粉狀態,加上菇香和蕃茄醬調味,小朋友都愛吃。值得一讚嘅係呢度嘅素食選擇都唔少,下次想試埋Omni Pork肉醬意粉💚 仲有最近先加落menu嘅Shrimp/Chicken/Beef Fa

$148 Pulled Pork Burger 🍔

$118 Wild Mushroom Pizza 🍕

值得一讚嘅係呢度嘅素食選擇都唔少,下次想試埋Omni Pork肉醬意粉💚 仲有最近先加落menu嘅Shrimp/Chicken/Beef Fajitas🥙😋
以豬仔做主角的餐廳餐碟上印有豬肉部位圖 食慾🔝🔝裝修為傳統英式農舍風格餐廳很多裁縫工具元素🪡主打英式及歐陸菜系拿手烹調豬肉各個部位🥓☀️招牌德國鹹豬手 (1kg) $308☀️美國特級安格斯肉眼扒(10oz) $328☀️小食分享拼盤 $318蘇格蘭雞蛋 豬皮脆片 脆豬肋骨 迷你牛肉漢堡香料雞翼 蟹餅 酥脆魷魚圈 薯圈☀️煙肉芝士焗通心粉 $88果然是豬肉專門店🐽招牌豬手必試外皮香脆 肉感軟糯 醬汁超出色小食拼盤都令人回味無窮 🧑🏻‍🍳解決選擇困難症煩惱 每樣都能品嚐到英倫工業風與綠植的結合用餐環境舒適寧靜 一個聚餐好地方🥂環境: 💗💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗💗
以豬仔做主角的餐廳

環境: 💗💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗💗
2022-06-29 942 瀏覽
呢間豬豬餐廳分店越開越多,其中一間我比較鍾意去嘅分店就係D2 Place呢間。呢度夜晚同朋友嚟,氣氛真係好好,好熱閙,燈光昏暗,可以飲下酒,輕鬆傾下緊😎 最重要係食物都好好味😋🌟skinny pig salad $113 叫得做skinny pig 當然係主打健康啦😆 呢個沙律有菠菜、藜麥、西柚、紅菜頭、烤杏仁配橘子汁😊 好健康嘅配搭,橘子汁酸酸甜甜,好fresh😋 🌟鮮蝦墨西哥夾餅 $178呢個超推介大家食🤩🤩 將香煎鮮蝦、燈籠椒、洋蔥、墨西哥辣椒芫荽炒完,用鐵鍋上,keep 到熱度,再自己放入夾餅,然後加入附上嘅牛油果醬、墨西哥莎莎醬、醃青辣椒、碎芝士,口感豐富,又夠惹味,掂👍🌟招牌德國鹹豬手(二人份量)$308話就話二人份量,但係呢個size肯定夠晒四個人share😂 (雖然我哋兩個人都K.O.晒🤭😂)招牌果然係名不虛傳,好好味🤩豬手啖啖肉,仲要全部部位都好嫩👍 Keep到皮脆卜卜,醃到味道剛剛好👍 最正係有我最like嘅酸菜😃 不過如果酸菜可以再酸啲就更加正😆 伴碟嘅紅蘿蔔同薯仔都好好味,$308有咁大portion而且質素咁高真係幾抵食😋

🌟skinny pig salad $113

🌟鮮蝦墨西哥夾餅 $178

🌟招牌德國鹹豬手(二人份量)$308

2022-06-22
2022-06-21 122 瀏覽
Happy Friday 媽媽都無耐無同朋友出去happy hour la 🫵👶🏻今次👨爸爸專登選左間又有得飲酒又chill又得帶BB👶🏻去既餐廳輕鬆下去到環境燈光調節浪漫但又不太暗,播著輕快音樂🎷🎼小朋友都適應到一坐底更係叫兩杯酒🍺🍹輕鬆下啦餐廳主打豬🐽料理今期仲特別有個西班牙乳豬🐷可以叫😍皮薄香脆,肉質一絲絲得嚟嫩滑又充滿肉汁 👍應該係先慢煮後再烤焗先有咁正效果天天仔最鍾意食牛🥩點多個Ribeye 配薯條🍟俾佢就最happy la ~牛扒充滿炭燒生熟剛好又怕爸爸唔夠飽再叫多個🍄mushroom risotto 點知上菜碟碟個portion 都好足量食到我哋3個抱著個大肚腩走😂😂開心就係咁簡單食飽飲飽返屋企瞓個覺😴再諗下聽日又食咩好野先👅

一坐底更係叫兩杯酒🍺🍹輕鬆下啦

開心就係咁簡單食飽飲飽返屋企瞓個覺😴
再諗下聽日又食咩好野先👅
  • 雜菌松露意大利飯
2022-06-18 74 瀏覽
♨️The Salted Pig荔枝角長順街15號D2 Place 2期地下G02號舖@thesaltedpighk 💜今次黎食荔枝角D2 place既 @thesaltedpighk , 此店穩扎喺荔枝角多年,入到店內樓底勁高裝修華麗,食物多元化,但點都一定要叫下豬🐷試下,食物優質,服務優良,價格合理,滿足的一餐👍🏻🔷Salmon egg benedict 煙三文魚夠鹹香,加埋個班尼狄蛋及沙律菜夠晒健康又可口🔷Margherita pizza水牛芝士烤意大利薄餅皮薄餡靚又香脆,充滿芝士香味加埋面頭啲香草好正👍🏻🔷Crispy Pork Knuckle 招牌德國鹹豬手、烤薯、酸菜、芥末籽忌廉汁招牌鹹豬手超大份,足足有1kg合2-3人享用,肉質及味道一流,個皮勁脆肉質嫩滑又juicy絕對係高水準之作,入口勁香唔過分油膩,連啲配菜薯仔及紅蘿蔔都非常可口,果然係王牌菜之一😋食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8.5/10。。。#食在荔枝角 #荔枝角美食 #laichikokfood #香港美食 #香港美食指南 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #pork #benedi
♨️The Salted Pig
荔枝角長順街15號D2 Place 2期地下G02號舖
@thesaltedpighk

🔷Salmon egg benedict
煙三文魚夠鹹香,加埋個班尼狄蛋及沙律菜夠晒健康又可口

🔷Margherita pizza
水牛芝士烤意大利薄餅
皮薄餡靚又香脆,充滿芝士香味加埋面頭啲香草好正👍🏻

🔷Crispy Pork Knuckle
招牌德國鹹豬手、烤薯、酸菜、芥末籽忌廉汁

食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8.5/10

#食在荔枝角 #荔枝角美食 #laichikokfood #香港美食 #香港美食指南 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #pork #benedicteggs #pizza #好好吃 #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #foodpics #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodieblogger #foodiegram

2022-06-16 71 瀏覽
假日難得唔洗等位荔枝角同朋友食個午餐工業泥水風,中間有個巨型吊燈座位同座位之間都幾日空間感其實坐落幾舒服至少我2人入座都冇話要同其他人坐但係明顯得2個侍應招呼唔到咁多客人落單都係揮手又揮手都冇人理叫左2個主食加個蟹餅飲品揀左2個有酒精呢個配搭我建議揀白酒配同野食夾好多牛油帶子番紅花意大利飯,飯就比平時食開既感覺硬身D,真係感覺未熟透,口感唔太好但味道黎講唔算差手撕燒烤豬肉三文治 ,3樣當中最好食肉夠味又冧,推薦大家太平洋蟹餅,呢個負分,上菜餐面係凍野交番俾服務員翻做佢係重新整過,第2次入面夠熱但真係完全唔好食顛覆左我對蟹餅既印象完全怪味食左一啖就冇再食飲品可以
假日難得唔洗等位
荔枝角同朋友食個午餐
工業泥水風,中間有個巨型吊燈
座位同座位之間都幾日空間感
牛油帶子番紅花意大利飯

但味道黎講唔算差
手撕燒烤豬肉三文治

手撕燒烤豬肉三文治 ,3樣當中最好食

肉夠味又冧,推薦大家
太平洋蟹餅
太平洋蟹餅,呢個負分,上菜餐面係凍野
交番俾服務員翻做
飲品可以
2022-05-08
手撕燒烤豬肉三文治
2022-06-15 53 瀏覽
這是間以豬為主題的餐廳,西餐廳格局走工業風,環境闊落坐得幾舒服。同朋友叫左一份頭盤脆炸魷魚圈,大大舊外面炸得脆脆,魷魚幾爽口。主食叫左慢煮脆皮豬腩跟西班牙海鮮飯。豬腩的肉跟脂肪比例剛好,入口唔會太油膩,皮焗得好脆口,配菜有薯仔沙律同甘荀,配搭不錯。西班牙海鮮飯熱辣辣,有青口,青豆,雞肉,青口焗左變得好細粒,自己平時食得比較清淡,呢個飯對我來說味道比較濃,鐘意重口味既人應該會較喜歡。星期一做緊主菜買一送一,係幾抵食。

主食叫左慢煮脆皮豬腩跟西班牙海鮮飯。

星期一做緊主菜買一送一,係幾抵食。
  • 慢煮脆皮豬腩
2022-06-13 59 瀏覽
第一次黎,感覺好好!豬手外層炸得香脆,肉質軟腍入味,不鞋口,鹹香恰到好處,醮上芥末籽忌廉汁多了層濃厚味道,配菜有酸菜,甘筍及烤薯角。腸遊世界拼盤非常有份量,一共六款香腸,有奧地利煙燻香腸,雞肉芝士香腸,南非香腸,斯洛文尼亞香腸,煙燻牛肉腸同德國香腸,每款香腸各有特色,總有一款岩你口味,個人就較喜歡雞肉芝士香腸。牛油帶子蕃紅花意大利飯帶子大大粒勁厚肉,用牛油微煎半生熟,入口軟綿綿,意大利飯超級creamy. 味道卻不太濃,伴咸香嘅豬手一齊吃出奇地夾。夠膽講呢到係我暫時係香港食過最好味嘅德國鹹豬手😂讚!
第一次黎,感覺好好!

腸遊世界拼盤

牛油帶子蕃紅花意大利飯

夠膽講呢到係我暫時係香港食過最好味嘅德國鹹豬手😂讚!
2022-06-13 75 瀏覽
同朋友慶祝生日,見到D2有呢間西餐廳環境氣氛望落幾好就預早訂定位試下入座安排左坐梳化位好好,可以3個女仔girl's talk下🤭生日緊係要食下扒啦🐂肉眼牛扒(7安士) $248入口肉味勁濃厚,肉質軟淋,高質👍🏻🍟另外加了配菜炸薯條 $48 (轉白松露巴馬臣芝士碎薯條 +$30)薯條香脆+勁多芝士 正!脆焗火腿芝士雞胸扒 $195呢個雞胸扒要大讚,好難得係出面餐廳食到唔"鞋"既雞胸,皮脆肉嫩!上面層芝士又完全冇令到個脆皮變淋,太好味~卡邦尼蜜汁煙肉意粉 $168醬汁好濃郁口感好creamy ,每條意粉都沾滿醬汁,煙肉唔係平時薄薄個款煙肉碎,係大大粒有咬口既煙肉另外都叫多左個小食太平洋蟹餅 $138做到真材實料,切開蟹餅蟹肉絲絲可見,外皮亦炸得非常香脆最後試左餐廳自家精釀生啤 $168 (1.25L)都好好飲!總括而言,環境優美好有feel而且店員服務態度好好~牛扒真係好推薦💯下次一定會再度光臨!
生日緊係要食下扒啦
🐂肉眼牛扒(7安士) $248
入口肉味勁濃厚,肉質軟淋,高質👍🏻
薯條香脆+勁多芝士 正!
脆焗火腿芝士雞胸扒 $195
卡邦尼蜜汁煙肉意粉 $168
另外都叫多左個小食
太平洋蟹餅 $138
做到真材實料,切開蟹餅蟹肉絲絲可見,外皮亦炸得非常香脆
最後試左餐廳自家精釀生啤 $168 (1.25L)
都好好飲!
2022-06-11
生日
2022-06-12 60 瀏覽
🍽白酒煮荷蘭藍青口• 薯條 Steamed Dutch Royal Mussels藍青口好大隻,非常鮮味,剛剛熟有少少海水味,感覺好新鮮。白酒清香,仲有蒜蓉,洋蔥,配搭令青口更鮮甜。🍽牛油果香芒大蝦沙律, 車厘茄,甜辣沙律汁 Grilled Prawn & Avocado Salad甜辣沙律汁仲有少少酸,令沙律更好味醒胃。牛油果🥑香芒🥭大蝦🍤都非常夾,芒果更令沙律更fresh更summer。🍽水牛芝士蕃茄烤盤意大利薄餅 Deep Pan Margherita Pizza 係餐牌入邊嘅brunch set,加$28就可以配前菜,餐飲。水牛芝士淡淡鹹香,更突出蕃茄味,薄餅香脆又cheesy。🥣餐湯係薯仔洋煙肉蔥湯,大碗之餘仲配sour dough。☕️餐飲: Latte, Lemon Tea

🥣餐湯係薯仔洋煙肉蔥湯,大碗之餘仲配sour dough。
餐湯

☕️餐飲: Latte, Lemon Tea
Latte
2022-06-11
餐湯
Latte
2022-06-09 63 瀏覽
📍 The Salted Pig其實本身想食PICI,不過比人包左場,就食隔離呢間,8點幾都仲full house!食豬專門店,都有其他種類,但就好似唔覺牛🤣份量真係好大,價錢都唔貴,但一定要share!btw個碟真係好大,二人枱真係唔太夠位🥲—————————————————————❣️ Grilled Pork Tomahawk $252上枱嘅時候真係嚇一嚇,斧頭豬扒真係好大份又重手!平時食牛嘅tamahawk就食得多,豬真係第一次食🤣首先個碟大,隻豬都好大!肉質淋,易咬,好juicy!點埋佢啲汁就仲正!豬扒煎到面頭有脆邊入面慢煮到好粉嫩,一啲都唔嚡!仲有薯條都係啱啱整好,熱辣辣好正!❣️ BBQ Pulled Pork Sandwich $178手撕豬肉三文治,之前係出面食過見親都會好想食!一放上枱,同tamahawk一樣個份量大到嚇親,都係有好多薯條做配菜!麵包烘過夠脆,餡料又豐富,有大量手撕豬肉之外,仲有紫椰菜絲同蘿蔔絲沙律,口感好豐富又唔會食太多肉好油膩!豬肉好juicy,仲有沙律菜解膩!.❣️Tom Collins $78Gin酒做base!有檸檬汁同梳打水,如果冇飲開酒會有啲

📍 The Salted Pig
❣️ Grilled Pork Tomahawk $252

❣️Tom Collins $78
Gin酒做base!有檸檬汁同梳打水,如果冇飲開酒會有啲勁!
❣️Guava Royale $98
呢個相對易入口,啱女仔或者飲小小嘅朋友,因為佢用蕃石榴汁,比較甜,同埋係汽酒做base!

不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: The Salted Pig (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗
👉🏻仲有好多分店!
————————————————————
2022-05-21