最近同朋友plan緊去越南旅行🇻🇳,由於未成行一於嚟位於荔枝角D2 Place嘅呢間越南餐廳-Chill Vietnam Cuisine and Bar,裝潢門面設計帶點療癒小清新,唔講以為係打卡cafe🤭~🫶🏻海防爆炒香茅雞腎平時好少食雞腎嘅我,睇到menu相望落好似幾惹味咁,就諗住order一份嚟試試,點知食落有驚喜!爆炒香茅雞腎用咗大量香茅炒過,每一粒食落口感都好爽脆,十分香口惹味!🫶🏻煙三文魚伴魚子米紙卷三文魚子爆漿嘅口感好突出,配埋三文魚同生菜食落口感好清新,估唔到呢個清清地都好好食!🫶🏻桔仔芥露燴虎蝦小店選用新鮮虎蝦搭配桔仔芥露調味,口感鮮嫩多汁,味道濃郁好入味,不過食落偏辣,如果食唔到辣嘅朋友仔可以問問小店可唔可以少辣~🫶🏻牛板腱火車頭雜錦牛河一碗入面有齊牛丸、牛柏葉、牛𦟌、牛板腱肉,份量好足料兩個人share食岩岩好,湯底濃郁加埋青檸辣椒,味道level up!🫶🏻越式芋圓椰汁凍鍾意椰香嘅朋友仔一定要order呢個試試!椰汁凍口感綿密,椰香味好出,整體食落層次超豐富!上面嘅芋圓更加用咗浪漫心形砌成,好打卡able,大家絕對唔可以錯過呢道精緻又豐富嘅甜點!🩵

🫶🏻海防爆炒香茅雞腎

🫶🏻煙三文魚伴魚子米紙卷