2016-08-23 5934 瀏覽
荃灣真係好多野食,點解咁講,因為我亂咁行都會搵到好多野食,但好唔好食又真係要試試啦。係荃豐中心行去荃昌中心大幾8分鐘就到,都無諗過有咩食,行行下見到有間類似All Day Breakfast既cafe餐廳。見到間都比較多人排隊,等左差不多25分鐘先入座,同埋餐廳有戶外座位,適合食煙既人士,不過呢啲天氣都可能比較熱啲啦。望望meun點選左「芝士蘑菇漢堡$48」、「轉角特選早餐$79」、「可樂特飲$25」。「芝士蘑菇漢堡」係有漢堡牛扒、蕃茄、芝士、蘑菇、炒洋蔥、沙律菜既配料而成。材料都幾豐富嫁,牛扒唔會獨靭,都幾juicy,味道適中,好入味。推薦大家去點選呢個黎食!「轉角特選早餐」整個餐有美式炒蛋、德國芝士及蒜蓉腸、美式煙肉、焗蕃茄、炒蘑菇、煙三文魚及蒜香法包。炒蛋好滑,德國芝士及蒜蓉腸幾好食,同埋都煎得幾香口。美式煙肉就有少少鹹,焗蕃茄就麻麻地鐘意,炒蘑菇好食,煙三文魚幾好有心思卷成花咁,蒜香法包好香蒜香味。「可樂特飲」係可樂上面加一球雲妮那雪糕,其實簡單黎講即係黑牛!不過買飲品就會送薯條一客,咁都幾抵既,薯條又炸得香口夠熱,好好味,份量都適中。

芝士蘑菇漢堡
轉角特選早餐