2020-12-08 222 瀏覽
去開荃灣海之戀商場間日本超市,買完野肚餓行出門口左拐,見到呢一間老掌櫃餐廳。食嘅嘢有酸酸甜甜,就心思思去試一試😍🥰我哋二人叫咗四個菜,第一度係水煮魚魚柳,分量十足啊!下面仲有菜,芽菜同少少透明粉舖底。略嫌唔夠辣,再辣啲仲滋味!😚酸辣土豆絲,又係分量十足,土豆絲爽口,酸度亦夠,同水煮魚一樣如果再辣少少仲好!不過都明白要做到一個大眾適合嘅口味好難🧐。回鍋肉就正,肉片半肥半瘦,加上帶鑊氣嘅椰菜,好正😍😍食落唔會成口油,味道濃郁。到今日嘅主角鍋巴肉,炸得夠香脆,豬肉夠薄片,個汁亦都做到同中國餐廳一樣,夠酸夠開胃💯😘連野飲,二人$364,個人認為性價比中上,畢竟味道同份量都係十分足夠,值得推介👍🏻