2023-03-08 281 瀏覽
位於荃灣廣場附近餐廳林立,我地就揀左間有D風格唔同既文青Café 。餐廳樓底好高,分左上下兩層,以暖木色為主要風格,加上燈光柔和,令環境感覺好舒服同warm。 - 主食 -⦁北海道松葉蟹龍蝦忌廉汁馬鈴薯團子粉 $138第一次品嚐團子粉,口感煙韌,仲帶點薯仔既香味。團子粉上仲放左幾隻蟹鉗,肉質清甜,而龍蝦忌廉汁非常濃稠,整體味道好creamy。 - 小食 -⦁劍魚腩醬油漬牛油果他他 $128醬油醃製既劍魚腩,味道濃郁入味,將劍魚腩切丁口感依然有咬口,整體味道酸酸maymay,做前菜小食一流! - 甜品 -⦁髒髒提拉米蘇 $78餐廳最signature 的甜品就係Tiramisu,一到夜晚一定要問下仲有冇,店員話有好多時好早就賣晒!聽店員講到咁,我點都要試下究竟有幾特別😬!講真尼款tiramisu 入面只得手指餅,酒味偏濃,個cream都幾多但勝在夠滑身,咖啡味可以再濃d,整體味道唔算好甜。 - 飲品 -⦁Dirty $45⦁Earl grey $37平時朝早晏晝就飲得多咖啡,今次揀左黎飲【夜啡☕️】,感覺特別!Café 既咖啡香濃,飲落口好順滑。而杯伯爵茶茶味比一般既

- 主食 -

⦁髒髒提拉米蘇 $78

- 飲品 -
⦁Dirty $45
⦁Earl grey $37
平時朝早晏晝就飲得多咖啡,今次揀左黎飲【夜啡☕️】,感覺特別!Café 既咖啡香濃,飲落口好順滑。而杯伯爵茶茶味比一般既濃好多,好岩用黎消滯。

✨繁忙時間限時90分鐘,另外設有最低消費!
劍魚腩醬油漬牛油果他他
髒髒提拉米蘇