餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2019-12-25 347 瀏覽
知道荃灣新開咗間天·悠蔬食,聽啲街坊講到好好食咁,於是平時唔食齋既我就去試下。一入到間餐廳就覺得個裝修好夢幻,粉紅粉綠既格局令我少女心大爆發呀!揀左一陣,最後叫左個一人set dinner。前菜有粉皮,杏鮑菇,紅菜頭蘋果沙律呢三樣,三樣都幾fresh,特別係個沙律,甜甜酸酸幾開胃。湯就叫左牛肝菌桃膠忌廉湯同竹笙燉湯,竹笙個味道好清新同感覺好健康, 個忌廉湯就濃濃既牛肝菌味,好香好吸引!至於主食方面,就叫左牛油果紫薯栗子藜麥焗千層麪 & 菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯。講講個千層麪先,牛油果味道偏淡,不過同個飯幾夾; 意大利飯味道偏濃郁,另外有椒鹽猴頭菇點綴下,有點惹味。甜品同飲品方面,分別係藍莓芝士蛋糕同埋鮮榨奇異果汁。個蛋糕真心幾好食,不過就略略細舊左d。總括黎講,餐廳裝修好靚,食物質素唔錯,岩哂想試想試下非傳統素食既你!