2019-02-17 5400 瀏覽
今日放假約男朋友到荃灣行下及食下午茶。我們選了這間在荃新天地一期中,行完街壽食個brunch一流的高質西餐廳「之前同好姊妹食過觀塘的」!要等一陣位,好快服務生就叫我們入去(有禮貌又友善又勤快)Brunch好多人食,見其他客人點了野莓班戟好靚好吸引,又見全餐廳都滿座,就知道質素好Brunch選擇一張餐牌,有甜品、沙律、漢堡、全日早餐等,更包了飲品。先來了飲品,我們選了熱泡沫奶茶(好飲唔會太甜好香好滑)及泰式青檸梳打(唔甜又濃濃青檸的酸味配上梳化的有汽感覺、好解渴)另外水是過瀘水更有香草薄荷味道,更抗氧化更好飲更健康!套餐點了2. Base salad(慢煮雞胸 太陽蛋 野菌沙律配蜜糖芥末籽汁 烘牛油法包)賣相好靚又健康的配搭,見到每樣都是我的最愛慢煮雞胸🐔🐔有黑椒味好香好野味,滑滑軟腍口感、一點都唔乾唔鞋身又唔油膩沙律菜有不同種類,爽脆又新鮮又甜、更有香菇好爽口美味🥗🥗🥗太陽蛋好靚黃黃流動的,蛋黃香滑點配脆口咸香法包或沙律都咁美味香滑9. 澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格好似圖畫咁豐富多彩,靚到睇都開心了一邊是燒過的番茄,香香的又不失汁液口感美味配上新鮮翠菜國沙拉菜,健康之選 作了平衡另一邊是煎

飲品

另外水是過瀘水更有香草薄荷味道,更抗氧化更好飲更健康!

2.  Base  salad

賣相好靚又健康的配搭,見到每樣都是我的最愛

沙律菜有不同種類,爽脆又新鮮又甜、更有香菇好爽口美味🥗🥗🥗

9. 澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格

好似圖畫咁豐富多彩,靚到睇都開心了

另一邊是煎香脆口煙肉、溶溶的芝士包著厚厚牛肉漢堡,豐富口感又滿滿蛋白質
9.  澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格

澳洲草飼牛肉多汁juicy、口感香軟好濃郁牛味、煮得剛剛好的火候配上洋蔥及芝士增加了香味

配上熱辣辣薯格,大大片又好脆好脆,中間有薯仔蓉軟軟的香香的薯味
薯格

點上番茄汁更野味更開胃