餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-29 69 瀏覽
荃灣想食有質素嘅打邊爐非方叔叔莫屬,地方坐得舒服又唔會逼;一坐低就用QR點餐,店員仲送左餐前糖水雪耳紅棗畀我地。今日見到出左新鴛鴦鍋,麻辣鍋 × 豬肚雞,正丫岩曬我。湯滾左一定要試左湯先,濃郁鮮甜的湯我最後忍唔住飲先兩碗,半鍋都好足料,豬肚同雞件都好多件,而且肉質唔嚡。麻辣湯底叫左普通辣已經好夠辣,麻辣味香濃食到好過癮。我最推薦係佢地嘅特色迷你燕餃,你睇下我叫左兩份咁多就知幾好食😋,餃子皮薄,內餡係豬肉和香菜,細細粒好可愛😍,食落又鮮味十足。另外好推薦青瓜花,只要$38就食到,睇得又食得,淡淡花香氣味,口感爽脆,帶點青澀同清甜。飲品叫左洛神花鮮橙特飲,$48係超級大杯,建議叫一杯兩個人share,留返個肚食野。黑豚腩肉半份只要$48,好抵食,肉質嫩滑又彈口,推薦!另外牛蛙都非常不錯,好少打邊爐有牛蛙食架,而且食落就知新鮮。大刀筍片也值得一食,脆脆地好爽口。甜品一定要試紅糖爆漿粑,$38就有四舊,有咬口唔會死甜又可以解辣。最後仲叫左稻庭烏冬、熟鶉蛋、鮮腐竹同手打豬肉貢菜滑,呢一餐食到好飽好滿足😌。#方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期) 荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖.......

黑豚腩肉半份只要$48,好抵食,肉質嫩滑又彈口,推薦!

大刀筍片也值得一食,脆脆地好爽口。

最後仲叫左稻庭烏冬、熟鶉蛋、
鮮腐竹同手打豬肉貢菜滑,呢一餐食到好飽好滿足😌。

#方叔叔重慶老火鍋 (如心廣場一期)
荃灣楊屋道8號如心廣場一期3樓305號舖