餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2021-09-30 331 瀏覽
現在潮流素食主義, 家人呢個月茹素,所以四處覓食高質素素菜。呢間在尖沙咀的分店去得多,荃灣一直沒有機會到訪。友人訂座,一行四人,選坐卡位,如果有男士,四人的卡座,真的是迫了些,放得餸嚟,真係好親密了!我們選了四人晚餐$988,真係亞洲美食共治一爐,自選中西湯及手卷,其他如餐牌。我覺得中湯比西湯更勝一籌,因為真材實料,無味精,有好多菇類、黃耳、桃膠,香味十足。其他素菜包括:香芒牛油果苜蓿芽手卷、松露芝士薯蓉大啡菇、印度蔬菜咖喱配糙米及印度薄餅、黑椒四季豆炒素牛柳、千島醬田園薄餅、彩虹健康沙律、升級香芋黑糖珍珠(每位加$10@)、甜品,另外加了土匪腐皮卷$78。除了珍珠是黏在一起,及桃膠有點溶溶地、黐黐地,可能都係over-heated,口味不俗。特別係大啡菇、素牛柳、薄餅及咖喱都好好食。一次過滿足哂多國口味!但可惜又未可以話精緻,都應該係流水式作業。年輕的素食者、女士可能啱食啲!又話不要嗌大套餐,選番啲個別精選還好一點!

中式燉湯
土匪腐皮卷