2020-07-14 161 瀏覽
之前都食過一鍋堂好幾次,不過食到第二、三次質素有點退步就無再幫襯了T.T 今次因為朋友未試過就再去幫襯,點知有新菜單^.^新驚喜‼️分左套餐A B C,我地就揀左$218既B餐,因為見有多啲不同部位既肉揀😋進步左唔少喎!! 肉既質素高左,特別欣賞牛脷心托、封門柳!! 原來牛脷心托係靠近喉嚨既位置,口感爽甜,富油香,極具咬口‼️而封門柳係控制橫膈膜的肌肉,每隻牛只有兩塊,肉味全牛最濃,香甜到極點‼️完全無諗過俾放題既價錢可以食到甘特別既部位~~之前係完全無依個level既肉,有進步👍其他食物都高質左,特別係餃類,韮菜餃超級好食❣️

牛脷心托
封門柳
美國安格斯牛小排
題外話/補充資料: 湯底就同之前分別不大,今次揀左沙蔘肉竹鯊魚骨湯,無咩魚味,比較淡😂
2020-06-08
牛脷心托