荃灣米線店競爭激烈,當中👧🏻就幾鍾意以下介紹嘅呢一間米線店 - 雲家,湯底濃味得嚟又唔會太油膩,餸同小食嘅款式亦相當多。難怪平日未夠六點已經差唔多坐爆全場!🌟豬頸肉小窩米線(麻酸辣BB辣)+螺旋藻豬軟骨👧🏻就叫咗一碗三餸米線,麻辣湯底嘅酸味比較明顯,略帶甜味唔算太鹹,米線來混入不少酸菜粒。可能係叫BB辣嘅關係,麻辣所帶來嘅麻痹感覺就相對溫和。米線煮得有咬口,而且份量頗多。至於餸菜方面,豬頸肉要比呢個價錢,份量都交得幾足,大約有五至六塊,厚切,肥瘦兼備又爽口。豬軟骨嘅軟骨煮得好腍,入口即溶。螺旋藻嘅份量多得誇張,好似佔咗半碗米線份量,吸收盡湯底精華幾掛味。🌟豬扒小窩米線(酸辣BB辣)+牛腩豬軟骨骨豬大腸至於👦🏻就叫嘅米線,豬扒肉咖喱粉嚟醃,相當入味,唔太多脂肪,可惜比較乾身。五香牛腩即使係瘦肉位亦炆得非常腍。豬大腸都洗得幾乾淨,冇咩臊味。🌟涼拌墨魚頭雲加其中一個必點小食就係涼拌墨魚頭。用咗大量蒜頭🧄嚟拌墨魚頭,墨魚頭爽口彈牙,係一個令人食過不停嘅小食!🌟菊花蜜

🌟豬頸肉小窩米線(麻酸辣BB辣)+螺旋藻豬軟骨

🌟豬扒小窩米線(酸辣BB辣)+牛腩豬軟骨骨豬大腸