響西營盤正街大斜路有條巷仔,盡頭有間茶檔小店,店內店外裝修都好港式,簷蓬下的摺枱鐵櫈,懷舊之中餐牌又幾創新,除了各式各樣港式茶餐廳選項,還有全日早餐等Cafe食物,中西合璧。① 英式炒蛋配長多士 $58② 芝士火腿奄列配班戟 $68③ 班尼迪蛋配鬆餅 $78朋友就是為了All-Day Breakfast慕名而來,於是點了三款,除了蛋跟包不一樣,都有白肉腸,煙肉,茄汁豆,蘑菇,小番茄及沙律菜。賣相豐富,食材普通,煙肉唔會太肥,蘑菇有醃香過,都算有誠意。炒蛋夠滑是重點,烘過的長多士微脆,簡單又好味。芝士火腿奄列夠大份,有蛋汁唔會過熟,不過3塊班戟就熟左少少,唔夠軟綿。班尼迪蛋有流心但唔夠流,應該是稍微過熟,鬆餅口感有點煙韌。④ 香草番茄牛腩意粉 $68老闆力推是日午餐,牛腩夠腍,少少入口融化的感覺,至於香草番茄汁普普通通,配意粉可以,同牛腩就分開比較好。每款主食加配凍飲加$4,配椰汁紅豆冰加$8,不過我覺得紅豆冰有點偏淡。
英式炒蛋配長多士

① 英式炒蛋配長多士 $58

② 芝士火腿奄列配班戟 $68
班尼迪蛋配鬆餅

③ 班尼迪蛋配鬆餅 $78
炒蛋夠滑是重點,烘過的長多士微脆,簡單又好味。
班尼迪蛋有流心但唔夠流,應該是稍微過熟,鬆餅口感有點煙韌。
香草番茄牛腩意粉

④ 香草番茄牛腩意粉 $68