2023-05-14 72 瀏覽
茶餐廳嚟講一入到去感覺算比一般茶記乾淨企理,伙記服務爽手又友善。食物比一般茶記加入少少新意,但亦會不失傳統,亦有心做好食物。法蘭西多士🍞睇落好厚身,四四方方好治癒😆,溫度微暖,所以唔會一上枱牛油溶到見唔到。基礎同普通港式西多士一樣,入面係粗粒花生醬餡,炸得都乾身香口,唔會油林林。炭火叉燒煎蛋飯🐷🍳🍚驟眼望落去叉燒比較瘦,但食落係比外觀好嘅,唔係半肥瘦個種油香軟林嘅叉燒,而係爽林嘅質地,有少少爽嘅筋同肉嘅纖維質感但唔會乾鞋,但就應該唔係炭火燒過,只係名係咁叫,因為睇落冇炭燒嘅焦脆邊同香氣🤨煎蛋煎得好靚仔👍🏻蛋白熟晒又好脆口,蛋黃流心😋甜豉油會另外比你按自己需要加,整體嚟講質素唔錯,但覺得飯稍為軟咗啲,粒粒分明啲會仲好🤔炸午餐肉配蛋黃醬午餐肉上灑上砂糖去中和午餐肉嘅鹹,佢嘅午餐肉本身唔會過鹹呢點唔錯,其實配上砂糖鹹鹹甜甜又有砂糖脆脆哋嘅口感再加埋蛋黃醬嘅油脂香同微酸係ok的,而且用嘅蛋黃醬質素都唔錯,但敗筆在於午餐唔夠脆身😮‍💨,如果午餐脆啲,同埋砂糖同蛋黃醬平均啲啲落午餐肉到/蛋白醬分開上比客點會比較好😬另外叫咗熱奶茶,正常質素,都幾好飲嘅。

法蘭西多士

法蘭西多士🍞

炭火叉燒煎蛋飯🐷🍳🍚

炸午餐肉條配蛋黃醬

炸午餐肉配蛋黃醬

另外叫咗熱奶茶,正常質素,都幾好飲嘅。