餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-01-29 158 瀏覽
三五知己香港地食飯真係十餐不離八餐都係打邊爐而家嘅火鍋店越開越出色唔再係以前酒樓sell平嘅任食火鍋反而更多係追求湯底同埋格調呢間都係食到我咀刁嘅一間火鍋店黎!舖頭走嘅風格好似bar 或者居酒屋crossover 火鍋店咁位與位之間好有privacy我覺得兩個人拍拖黎食飯都好適合雖然身邊大部分人都食緊龍蝦湯底(成餐飯都聞到隔離煲香)但因為同行友人唔食蝦我地就揀左個冬瓜花膠雞翅鍋水滾之後緊係每人飲返碗湯先淥野啦個湯好甜而且唔油!成隻雞喺入面咁滯所以我地都唔洗叫太多送平時煲湯通常只係飲頭浸今次應該煲到尾聲我地都仲飲緊順帶一提呢個湯底配烏冬真係超正特別推介呢個紫菜響鈴卷係每日舖頭新鮮即炸架比平時食開嘅響鈴卷更脆!佢嘅飲品都值得一讚我地嗌左酸梅柑桔蜜配火鍋感覺即刻滋潤左
三五知己香港地食飯真係十餐不離八餐都係打邊爐
而家嘅火鍋店越開越出色
唔再係以前酒樓sell平嘅任食火鍋
反而更多係追求湯底同埋格調
呢間都係食到我咀刁嘅一間火鍋店黎!

位與位之間好有privacy
我覺得兩個人拍拖黎食飯都好適合

雖然身邊大部分人都食緊龍蝦湯底(成餐飯都聞到隔離煲香)
但因為同行友人唔食蝦
我地就揀左個冬瓜花膠雞翅鍋
冬瓜花膠雞翅鍋

水滾之後緊係每人飲返碗湯先淥野啦
個湯好甜而且唔油!
成隻雞喺入面咁滯所以我地都唔洗叫太多送
平時煲湯通常只係飲頭浸
今次應該煲到尾聲我地都仲飲緊

順帶一提呢個湯底配烏冬真係超正

頂級安格斯肥牛(大)
西班牙黑毛豬豚肉
紫菜炸響鈴

特別推介呢個紫菜響鈴卷
係每日舖頭新鮮即炸架
比平時食開嘅響鈴卷更脆!

佢嘅飲品都值得一讚
我地嗌左酸梅柑桔蜜
火鍋感覺即刻滋潤左
冬瓜花膠雞翅鍋
頂級安格斯肥牛(大)
西班牙黑毛豬豚肉
紫菜炸響鈴