2024-04-23 36 瀏覽
{食盡荃灣之中式 — 鋿晶館}————————————————自從轉咗唔喺港島個頭返工之後,都食少咗上環個間鋿晶館,不過原來佢喺我經常出沒嘅荃灣地區都有分店㗎! 荃灣分店主打點心燉湯, 聽講師傅曾經喺多間米芝蓮酒店做過, 佢嘅所有點心都係即叫即整,香港製造!🔸 黑松露北菇燒賣燒賣咬落實淨唔鬆散, 食得出落足料又大粒, 加埋面頭少少黑松露,令到味道更加豐富🤗 比較貼心嘅係你可以選擇要兩粒或者四粒 ,咁就可以留肚試多啲唔同點心啦!🔸 時菜牛肉球牛肉球一籠三粒, 大大粒好有彈性, 佢嘅牛肉球落咗好多青蔥喺入面,我個人係幾鍾意的🤭🔸 芝士蝦春捲個人覺得蝦春捲真係鋿晶館名物😍, 自從食過一次之後,每次食呢間都一定會嗌, 因為係即叫即整嘅春捲,所以夠曬熱辣辣, 同出面嗰啲用保溫燈照住嘅相差十萬八千里🧐金黃色脆皮, 彈牙鮮蝦再加埋芝士, 味道冇得彈😋推薦!🔸 蟲草花螺片燉雞湯我個人都好鍾意飲燉湯,燉湯足料自然味道夠濃, 夜晚六點至十點更加有晚市套餐, 配埋一個蒸飯同一碟時菜, 埋單都係唔使100蚊,健康又美味!Overall comment: 平日晚市7點幾過嚟食, 位置雖然唔係好多但2個人食既話未
{食盡荃灣之中式 — 鋿晶館}
————————————————

🔸 黑松露北菇燒賣

🔸 時菜牛肉球

🔸 芝士蝦春捲

🔸 蟲草花螺片燉雞湯

Overall comment:
平日晚市7點幾過嚟食, 位置雖然唔係好多但2個人食既話未至於要等位, 餐廳侍應有禮而且熱情, 荃灣區朋友不妨一試👍