2022-06-15 106 瀏覽
身為芝士愛好者,好耐之前已經好想試呢間嘅芝士雞煲🤤 前排終於有機會一試,雖然佢個芝士雞煲都好食,但最令我驚喜嘅係佢嘅牛丸,快啲睇埋落去等我同你地介紹下😝雖然嗌咗個細嘅雞煲,但份量絕對唔少!目測都有成廿舊雞,每件都啖啖肉,唔多骨,仲幾滑添😋 而啲芝士亦都非常邪惡,滿滿嘅芝士汁再加芝士碎,雙重罪惡感🤤 一開頭怕會好膩,但只要慢慢食,食食下又接受到😆 食到咁上下就可以加湯打邊爐啦🍲呢份牛超級高性價比🙌🏻 雖然嗌咗細份,但$200有一大碟,起碼有成廿幾塊!咁抵食,但唔代表唔好食😌 佢牛味夠濃,切得夠薄,就算淥耐咗都唔會好老好鞋,幾唔錯😋🧆 手打M5和牛丸(半份) $48終於到咗重頭戲😎 呢個牛丸可能係我食過數一數二好食嘅牛丸!事先聲明,佢唔係嗰啲勁彈牙嘅牛丸,但亦都唔係嗰種落咗好多生粉好滑潺潺嘅牛丸!佢嘅牛味好濃郁,大大舊,手打嘅關係令佢好有咬口,而且咬落啲肉汁仲係咁咇出嚟,超好味🤤🥟 魚皮餃(半份) $26佢呢度嘅魚皮餃同我平時食開嗰啲一pack pack四海嘅好唔同,佢呢度嘅大舊好多同埋比較油🫢,我就有少少食唔慣,不過男朋友話咁先係正宗嘅魚皮餃🤪 另外,我哋仲叫咗娃娃菜($28)同辛辣麵(

黃金芝士雞煲

霜降Prime牛板腱

手打M5和牛丸

🧆 手打M5和牛丸(半份) $48

🥟 魚皮餃(半份) $26

另外,我哋仲叫咗娃娃菜($28)同辛辣麵($24),娃娃菜份量都多,而且幾新鮮👍🏻 嗌辛辣麵嘅目的就梗係想用盡佢個芝士湯底啦,中和返辣味之餘,仲係我經常會食嘅配搭😋

竹蔗茅根
打邊爐又點少得飲下啲清熱嘢!叫咗一jar竹蔗茅根🤩 睇得出好真材實料,味道就正常發揮啦😌

總括而言,呢間雞煲店雖然唔算好大,但都坐得幾舒服,食物質素又有保證,喺中高價邊爐店嚟講算幾抵食🤤 而且又係良心餐廳,下次一定會再encore,試吓佢嘅麻辣雞煲😆
黃金芝士雞煲
霜降Prime牛板腱