2017-06-12 94 瀏覽
咪走雞長沙灣店新開張個陣時就試過一次, 我記得仲要排成個半鐘先有得食。不過依家分店越開越多,連觀塘都有,而且店舖相當大有好多個座位,所以今次一去到吾洗等就有得食。我依舊叫左米走雞嘅招牌黄金芝士雞煲,雞件系上枱之前已經煮到熟左,不過再煮多一陣會令D雞肉更入味,雞件係用左雞脾肉,所以啖啖肉同好嫩滑分量亦都好多。芝士方面我揀左極量,所以面頭舖滿晒芝士,仲做到拉絲效果㖭,每件雞件都沾滿哂濃濃既芝士汁,正。加埋越煮越甜嘅洋蔥一齊食已經令人食指大動。鮮炸響鈴係食芝士雞煲必叫嘅配料,一客有六大件,脆卜卜嘅響鈴放落芝士汁到就即刻攞返上黎,做到外軟內脆又吸收到芝士汁嘅精華。鮮製四拼餃有鳳城水餃,鮮蝦雲吞,韮菜餃同牛肉餃,除咗牛肉餃之外,其他餃子味道都吾錯,唯獨是牛肉餃太重黑椒味,完全食吾出牛肉味。食芝士雞煲咁邪惡,當然要叫番D蔬菜平衡下,感覺會自我良好D,我就叫左個雜菇拼盤,有齊晒金菇,秀珍菇,雞髀菇同冬菇。食到最尾當然吾少得再order埋稻庭烏冬整番個芝士撈烏冬。

我依舊叫左米走雞嘅招牌黄金芝士雞煲,
黄金芝士雞煲 (細)

鮮炸響鈴

鮮製四拼餃