餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2022-06-24 71 瀏覽
Save咗呢間烤魚好耐,少有嘅黃店烤魚❣️我哋提早係Openrice 訂咗位,如果嗌海鱸魚嘅話會免費升級做江團魚,同埋嗌正價配菜、小食個啲會有discount 🤑 💛免費升級江團魚,鮮九葉花椒BB豆花口味 ($308)呢個湯底唔洗加錢,嗌咗 bb辣bb麻🌶 食到最尾都唔算好辣,幾舒服🥰 個魚餐廳形容為「肉質肥美、油份重、含膠原蛋白」,大致上都係嘅,有冇膠原蛋白就唔知🤣🤣 不過冇話特別滑,不過不失👌🏻本身條魚嘅配料有少量寬粉、木耳、芽菜、青瓜、白豆腐、芫荽🌿 因為條魚個size係for 2-4人份量,本身個兜如果四個人食就唔多,但兩個人就應該適中或者嗌多少少就夠💛 配料 ($睇最後個餐牌)寬粉好正,有咬口之餘又索汁😋 佢提供嘅size幾好,唔會太長好難進食👍🏻 不過就要小心食耐咗會痴底仲嗌咗風琴豆腐、油麥菜、金菇、芋絲呢啲索味嘅嘢食😋 大路嘢唔多講,都新鮮唔臭嘅💛香蒜燒茄子 ($48)🍆雖然睇落好似冇咩色咁,但係食落都算入味,搭埋蒜蓉食都唔錯🧄💛燒雞中翼3隻 ($58)💛鹽燒牛肉串2串 ($48)雞翼嗌咗孜然味,正常水準👍🏻 鹽燒牛肉串隻味唔錯😋 係有時遇到一粒有筋難咬啲💛焦糖燒菠蘿 ($
免費升級江團魚,鮮九葉花椒BB豆花

💛免費升級江團魚,鮮九葉花椒BB豆花口味 ($308)

💛 配料 ($睇最後個餐牌)

💛香蒜燒茄子 ($48)

💛燒雞中翼3隻 ($58)
💛鹽燒牛肉串2串 ($48)
雞翼嗌咗孜然味,正常水準👍🏻
鹽燒牛肉串隻味唔錯😋 係有時遇到一粒有筋難咬啲
焦糖燒菠蘿

💛焦糖燒菠蘿 ($48)
佢個底係凍嘅菠蘿,面嘅焦糖係暖暖地嘅🍍 唔係出去韓燒,燒到成件都暖嘅感覺🔥 好多汁冇乜渣👍🏻
安格斯肥牛(小)

💛安格斯肥牛(小) ($158)
重牛味,唔薄🐮🥩入面係啲草堆咗個椎體出嚟(唔記得係咩😂 叫住草先)
荔枝乳酸爆珠梳打

💛荔枝乳酸爆珠梳打 ($38)
正常飲開個啲,我嘅話冇嗌少甜都唔會甜到漏,爆珠份量適中💥

💭我好少食單嗌配料嘅舖,如果同任食邊爐個啲嚟比較,配料(油麥菜etc)嘅性價比就一定低啲,但一次半次都ok
免費升級江團魚,鮮九葉花椒BB豆花
焦糖燒菠蘿
安格斯肥牛(小)
荔枝乳酸爆珠梳打