大埔運頭街短短一條窄巷,收埋咁多好野食,淨係拉麵店都已經有2間。今次試嘅呢間同樣係金黃💛良心小店,門口大大塊牌寫住醫護半價,呢排佢地真係捱得好辛苦🥺多謝你繼續撐住佢地,撐住香港人💪🏼平日嘅午餐時間黎到,等左10分鐘左右就有枱,仲要有午市套餐畀我哋order,86蚊有拉麵有小食有飲品,唔洗選擇就最好😉🍜豚骨原味拉麵 午市套餐 $➑➏拉麵店主要賣三款拉麵,最common 嘅就係豚骨原味拉麵。豬骨湯極濃,食食下飲哂成碗湯咁濟。拉麵揀左硬身少少,等佢唔會越浸走腍。一碗有兩片燒香嘅薄叉燒,同埋半隻糖心蛋、木耳絲、荀絲等等,全部都岩我口味。餃子無影到相,但就真係好好食,做到皮脆內軟,真係食過番尋味!章魚小丸子同樣燒到外面香口脆卜卜,2款小食都一樣高度評價👍🏻🥰八十幾蚊一個拉麵套餐仲有汽水同小食仲要咁好味,唔係唔撐下呀?📍 和拉麵 大埔運頭街20-26號廣安大廈地下J號舖

🍜豚骨原味拉麵 午市套餐 $➑➏

📍 和拉麵