Cambo ขุนทอง (The ONE)

2016-03-30 667 瀏覽
通常黎到尖沙咀呢啲遊客購物區,就算喺平日夜晚都幾難搵到一間坐得舒服又唔算貴既餐廳。今日同女朋友又行街行到大家都腳痛,就去左the one上面既,今次已經係第三次黎,餐廳整體感覺依舊清靜,最適合情侶或三五知己聚首一堂。因為食完下午茶冇幾耐,大家都唔算肚餓,就叫左兩樣野食。第一樣係青咖哩牛腩煲配法包,另加一碗白飯。呢一個煲係每次黎必點既鐵膽,牛腩由拎出黎已經幾林,加上之後下面一直有個爐加熱,食落去口感一流。而個青咖喱亦做得好好,味道清香獨特,少辣,和法包完美配答,值得一試。另外一樣係泰式豬頸肉乾炒河,呢樣係第一次叫,諗住廢事次次都食泰式炒粉。點知出個黎同想像中有些出入,賣相十分普通,略咸。但河粉不會太油,豬勁肉份量算不少。

青咖喱牛腩煲
法包