cafe座落海邊,餐廳座位十分闊落,想聽聽海風chil D嘅,可以坐外面,想安靜少少亦可以坐裡面位置!裡面裝修走工業風格, 感覺悠然舒適!而且cafe還是pet friendly 的, 當日去到都見到好多主人帶埋狗狗坐外面,真的感覺很寫意 🔮燒墨魚咀串(5串)純粹覺得好少食墨魚咀,所以叫來試吓!點知一試又有驚喜!先是大大串,每串4大件,墨魚咀爽口彈牙之餘 ,自家燒汁更咸甜有至,可謂零失手燒物!仲要有成5串咁多,好食又抵食呀! 🔮唐揚炸雞 (8件)   這個炸雞完全沒有欺場呀!每塊都大大件,重點係好好食呀!廚師用咗雞腿肉, 肉質嫩滑有嚼口,重點係火喉剛剛好,外脆內juicy, 雞肉醃得入味之餘,咬落去仲有流汁出來, 好有驚喜呀! 🔮辣肉腸薄餅     完全無諗過辣肉腸pizza會有咁多芝士, 多到可以拉絲呀!舖到滿滿的!這家pizza是我偏愛的薄身脆底,即叫即焗, 辣肉腸微辣而已, 與茄膏芝士等,味道十分匹配,辣辣地更添惹味! 🔮美國啤酒脆漿薯條     我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少h

🔮燒墨魚咀串(5串)

🔮唐揚炸雞 (8件)

🔮辣肉腸薄餅

🔮美國啤酒脆漿薯條
我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少herbs做調味!
更加香脆可口!

🔮飛魚籽蟹肉忌簾汁意大利粉
這個意大利粉可以話係一道會令你印象深刻的一道菜!廚師用料絕不吝嗇,蟹肉和魚籽的份量十分多,而忌簾汁creamy幼滑,又吸收了蟹肉的鮮味!汁底既香濃又蟹鮮味十足,忌廉汁比例不多也不少,使每條意粉都掛滿香濃嘅忌廉汁,意粉口感又煙韌有嚼口,加上啖啖的蟹肉和魚籽,做味道口感等更有層次!thumb up呀👍
🔮Latte
其實店家的咖啡有不同的size,最特別係可以order成隻碗咁大嘅size.當然我都係要番normal cup啦!咖啡豆味香,入口順滑!咖啡師還送我一個心形拉花呢!

🔮Frozen Mango
上枱時都surprise一吓,因為真係好大杯!用鮮芒果打成,新鮮大杯又抵飲呀!

🔮 Starwberry Milkshake
偏甜了一點,不過飲落有陣陣的士多啤梨香滲出來!也不錯呀!
Frozen Mango
燒墨魚咀串
美國啤酒脆漿薯條
Starwberry Milkshake
Latte
辣肉腸薄餅
題外話/補充資料: 個人覺得cafe除咗pet friendly 之外, 更是family friendly, cafe以app落單唔怕漏,而且侍應們都好有禮貌呀!俾個credit 佢地先🙂👍
Frozen Mango
燒墨魚咀串