餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2012-05-01 109 瀏覽
可能一提到華星冰室,大家自不然會同澳洲牛奶公司比較。對於本人而言,我比較喜歡華星冰室,原因係我認為,每一餐食物都應係一種享受,能令客人食得開心自在,是最為重要的相信黎得依到,有8成以上既人都係選擇常餐。女仔比較細食既可選擇營養餐,只係小左個意粉,但價錢方面又只差4蚊,其實係唔低食的。常餐包括以下既食物:叉燒意粉 (可轉牛肉)火腿煎蛋 (可轉炒蛋)牛油多士咖啡或茶今次叫既食物亦不例外,同女朋友要左叉燒意粉、火腿炒蛋、多士同凍奶茶。我曾經試過牛肉意粉(這裡的牛肉說明是用清真牛肉),不過牛肉只係一般般,缺乏左最重要既牛味。相反,依到既叉燒整得出色,加埋意粉後好味好多,所以自此我就每一次都叫番叉燒意粉了。以下每一樣食物都講下啦叉燒意粉:適中既湯底,不會太咸,亦不會無味!個人最鍾意食法係加入胡椒粉,帶胡椒味道既湯底更加惹味;另外,叉燒十分淋,味道很好,份量亦十分多一碗有成5-6舊;最後係意粉,硬度適中,very good!火腿炒蛋:炒蛋係常餐既靈魂。蛋十分十分滑,而且唔會太熟,大家仲可以見到有小小蛋汁,好味道;火腿無特別,係正常野。牛油多士:牛油足夠而且十分香。本人最鍾意係食法係加入火腿炒蛋,有

常餐包括以下既食物:
叉燒意粉 (可轉牛肉)
火腿煎蛋 (可轉炒蛋)
牛油多士
咖啡或茶
餐牌。可選的食物不多,應是貴精不貴多
最受歡迎的常餐
食物大合照
以下每一樣食物都講下啦

;另外,叉燒十分淋,味道很好,份量亦十分多

牛油多士:牛油足夠而且十分香。本人最鍾意係食法係加入火腿炒蛋,有小小三文治感覺,比較好味。
叉燒意粉
火腿炒蛋加多士
充滿牛油既多士
最後黎既係凍奶茶。依到既凍奶茶係我既最愛,奶茶放係鋼杯內十分夠凍,每一口都有冰既感覺,奶味同茶味亦十分足夠,係水準以上之作。
好正既凍奶茶
最後要讚一下就係環境加服務。環境方面算舒適,雖然都係需要同人share枱,但位置上感覺比較澳牛闊,坐得比較舒服。服務更係好,侍應們唔會比你有好趕既感覺,有時更會同你吹下水,走既時候更係到唱歌(有點兒嚇一嚇),總之整體上就比你一種好快樂既感覺。食完後,我同女朋友都坐左陣傾左陣先走。依樣就係我一開頭所講既,希望每一餐都係一種享受,能令我感覺到開心自在
加油加油

最後送上一張餐廳小小裝飾。依間係一間明星餐廳,所以牆上可見有十分多明星黎過。

無論如何,我更希望佢係一間用心既餐廳,能一直keep著依個水準,或做得更好
很多明星簽名
題外話/補充資料: 依到既lunch係下午12點先開始,如果早左到的話,就只可以選擇食早餐或等到12點,各位要留意呀:)
2012-04-28
餐牌。可選的食物不多,應是貴精不貴多