2020-09-02 184 瀏覽
新蒲崗五芳街有間幫襯開既小食麵包店早前結業 仲估緊會開咩舖頭 原來係Coti係到開分店 裝修向來簡單 休閑舒適既Coti係新蒲崗嘅分店都唔例外 座位擺放左一啲乾花 very cozy💕lunch menu選擇繁多 我地首先揀左個前菜慢煮雞胸肉沙律配無花果醬 上菜先知原來份量十足 厚厚既雞胸肉有成6件 慢煮既關系肉質仲好嫩滑 點少少無花果醬酸酸甜甜好開胃😋 旁邊仲有新鮮生果同蔬菜沙律👍🏻主菜我地就揀左原條鰻魚滑蛋飯同埋伊比尼亞豬肩肉伴野菜沙律薯條✌🏻 原條鰻魚都幾大條 少少焦香加上滑蛋真係好好送飯🍚 豬肩肉都好有驚喜 肥瘦均勻唔會煎到好乾身 加上醬汁味道不錯👅 除咗有兩塊豬肩肉之外 仲有香脆薯條同鮮果蔬菜沙律伴碟 好豐富😍午餐加$24就有特色飲品加配 全部都好特別 我哋就揀咗出邊未見過嘅奶醬啡同天然蜂巢咖啡試下😆 2杯都好靚岩哂打卡 奶醬啡杯邊塗上左少少花生醬 飲落好濃花生醬味 仲有好多花生 口感一流 不過咖啡味濃多少少就更好啦🥜 天然蜂巢咖啡可以邊有調配咖啡濃度同甜度 咖啡香滑 仲有淡淡蜂蜜味👍🏻最後我地仲試左件千層蛋糕🍰 擺盤相當精緻 餅皮好薄 忌廉幼滑 食完真係好飽好滿足🌟

慢煮雞胸肉沙律配無花果醬

原條鰻魚都幾大條 少少焦香加上滑蛋真係好好送飯🍚