2024-01-10 413 瀏覽
踩入西貢,總少不了嚐點地道嘢食。今次我就踩到一間餐廳,唔洋氣但係味道實在得嚟親民,一試難忘!首先,一個靚靚南瓜湯海鮮配燒香嘅麵包,湯身滑溜得嚟,海鮮每一啖都新鮮彈牙,啖啖喺口裏面炮開嘅鮮味,咁叫我點捨得放下湯匙啊🍲?跟住嚟嘅明太子蟹肉意大利粉,重點喺嗰份「斤斤計較」嘅蟹肉與明太子嘅完美拍擋。麵條一粒粒拌勻,係微微辣中帶蟹肉嘅細膩,唔係講笑,真係食到心情大晴啊!😋最後,啱啱好節奏嘅桔仔肉布朗尼係我個人結尾篇嘅最佳選擇。鬆軟嘅布朗尼撞正帶點清新微酸嘅桔仔肉,迷人香甜原來可以喺甜點上得到咁完滿嘅體現🍰。每一次嚟到都有不同驚喜,絕對係一個實而不華,掂過癮嘅好去處!下次再黎,我仲要挑戰埋其他推介,簡直期待爆燈!🤤