招聘中
2天前
2天前
9天前
9天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2024-01-02 65 瀏覽
話說我今日不經意嘅一頓事兒,立馬喺這家店為自己掃嗮三款味美菜式:麻辣牛肉米線、爆辣小豬件同柚子桂花茶。先嚟講講嗰碗牛肉米線,賣相心水噹噹,湯底麻辣得嚟又唔會辣到想喊,湯頭喺舌尖上噴薄而出,大塊牛肉軟綿綿,入口即化,滿足感爆棚。😋至於嗰碗爆辣小豬件,實話實說,辣悶掟到爆款水平!隻隻小豬件外皮烤得香噴噴,一咬落去,肉汁四溢,唔止辣,仲有層次分明嘅香料味,攪得我停唔到口。🌶🐷飲品就兜得剛剛好,柚子桂花茶清新提神,每一口都似在花園中漫步,賞心悅目之餘,仲幫到手消解下辣勁。喺這重口味之旅嘅終點站,呢杯茶猶如涼風一陣,為味蕾帶來一絲絲嘅甜蜜安慰。🍵總結,這次嘅美食之旅,正到無話說,想要抖個辣韻,想要破格一食,喺這家店絕對值得一試!