2024-02-03 242 瀏覽
走入呢間咖啡店,馬上就被那咖啡既香氣迷住咗!店員推薦嘅ETHIOPIA咖啡,話係帶fruit note,真心不錯,飲落去就似係口中爆開嘅水果盛宴,清新得來又夾帶著淡淡嘅苦味,好match我嘅口味。試咗兩款卷蛋蛋糕,黑芝麻卷蛋嘅賣相吸引,一啖咬落係有層次感嘅口感,香滑既黑芝麻夾帶著微微嘅甜,同個清新忌廉點滴融合,食落絕對係順滑得黎又不太甜膩。轉戰抹茶卷蛋,嗰層抹茶醬包圍住外層,視覺同味覺雙重享受。蛋糕本身綿軟,配合濃郁嘅抹茶,口感香滑唔膩,簡直係match到爆!一次過滿足到對抹茶所有嘅嚮往。環境舒適,店員又nice,呢度絕對係我心目中深水埗嘅美食藏寶地,同朋友聚舊或者一個人靜靜嘅嚐咖啡時光,都一樣得,記得帶埋味蕾一齊嚟場冒險吧!🍰☕️🍵