2024-01-30 192 瀏覽
朋友拖我去咗一間西餐館,心諗應該又係咁咁哋,點知… 大驚喜!首先,佢哋個Caprese Salad做得幾有水準,個波波mozzarella cheese奶味足夠,新鮮番茄夠汁液,加上啖啖陳醋,酸甜得嚟開胃得嚟,食落去真係過癮!食完第一啖,已經覺得今晚有戲。主菜嘅牛扒,熟得啱啱好,嫩滑多汁🥩,佐上軟滑嘅薯蓉,攪埋一齊食,口感上亦都係正!煙韌喺口中嘅滋味,真係會令人念念不忘。啲肉汁雖然無塞爆嗰種,但都足夠滋潤每一口肉。最後嚟個酸爆嘅檸檬撻,唔係普通嘅酸哦,聽說幾正宗!試完呢個,感覺舌頭都清醒晒,當做飲完靚酒之後嘅Pick-me-up。三款菜式食落,每款都有佢嘅特色,擺喺餐桌上都吸引晒眼球。總括,今次食得開心,質素有保證,訓未老實(笑),啲西餐出色過我預期,下次仲會黎探索!🙈🍴👍🏻