2019-08-16 723 瀏覽
今日同好朋友去南豐紗廠,去之前諗住係荃灣食個lunch,佢就搵左呢間轉角·見!座落係舊式商場,好似呢間cafe係最旺!Cafe唔大,但座位都好闊落。唔使攞飛,直接係鋪頭出面等,我地好好彩,等左五分鐘都冇就入左去啦!Menu選擇多數都係burger,好朋友揀左型男漢堡,我就嗌左個意粉。因為係即叫即做,所以要等大概二十分鐘。野飲黎左先!好朋友飲左好出名既特濃花生奶昔,我就飲Oreo奶昔。其實兩杯好似樣,但花生奶昔聞落就有陣陣花生醬香味!第一次見!同埋好creamy,飲到最底仲有花生醬!而Oreo奶昔就好似溶左既oreo雪糕咁,如果可以有埋oreo餅碎就好啦!同其他地方唔一樣,呢度啲奶昔既冰唔會好大,飲左好耐都唔會dilute左!意粉再加正價飲品會送蒜蓉包,蒜蓉包好脆好香,意粉以cafe黎講價錢唔算貴,同埋魚既份量都幾多!可惜魚煮得耐左所以比較硬身,但意粉好食!型男漢堡加正價飲品就會送細薯條或細沙律,漢堡既牛夠juicy,芝士味亦都好濃!個人黎講最中意隻蛋😍有少少流心!難怪係cafe既signature dish! 店內得四個人,好欣賞佢地係小店努力做好每一個dish,我地果陣食到兩點都仲有

因為係即叫即做,所以要等大概二十分鐘。野飲黎左先!
好朋友飲左好出名既特濃花生奶昔,
特濃花生奶昔

我就飲Oreo奶昔。
Oreo奶昔

蒜香藍雪魚意粉

型男漢堡

店內得四個人,好欣賞佢地係小店努力做好每一個dish,我地果陣食到兩點都仲有唔少人排緊隊!下次會再黎!
2019-08-16
特濃花生奶昔