2016-04-13 7155 瀏覽
之前都有食過牛扒先生晚餐,估唔到原來佢個午餐都幾吸引!餐牌上有好多個選擇,經過一番考量,終於揀了最貴的午餐—西冷牛扒! 重點係佢個扒餐可以自選牛扒熟度,唔似一般快餐冇得揀!所以要了一份五成熟牛扒!用餐前可先去廚師吧自取一份沙律拼盤,種類選擇都幾多下,仲可以揀唔同的沙律醬汁,但沙律自取只限一次性哦! 餐包同餐湯都係自取,連餐飲都係!奶茶、咖啡、檸茶檸水⋯而我就揀左龍眼蜜~龍眼冰就飲得多,龍眼蜜就真係第一次!味道帶淡淡蜜糖味,清清甜甜,感覺比較滋潤,唔錯! 牛扒的份量唔算大,只係佔碟3份1左右大小,五成熟的扒相對平時食開的好似熟左少少,但肉汁仍保留,淡淡牛香唔覺濃,肉質都算嫩,至少啖啖肉,食唔到有筋,算係唔錯!牛扒醬汁就略嫌味道唔夠濃,未能去到扒汁相容。 初初以為件扒咁細份唔飽!但只要食完個前菜沙律、餐包、餐湯⋯再到牛扒!其實已經可以叫飽!最後仲來多一個餐後甜品⋯芒果牛奶布甸⋯淡淡芒果味中又帶有淡淡牛乳味,質感好幼滑!真係為呢個午餐點上一晴!

餐前沙律

餐湯