2021-04-23 104 瀏覽
之前從來唔知香港有一間熊仔餐廳,地點位於MEGABOX,勁近我返工地方,就決定放工去食下!!去到餐廳簡直係少女心爆發,餐廳每張枱都有隻小熊仔同你食飯!餐廳各處都有好多熊仔擺設,可以同佢不停影相!!果度最特別既係有間好靚既房仔,咁岩有人慶祝緊生日,我就無影到個裝飾啦~同埋有個小朋友玩樂地區,小朋友一見到咁多熊仔都應該好開心呀!!晚市黎講餐廳價格真係唔貴,二人套餐HK$298,包左1個湯,1個小食,2個主菜,甜品同飲品!我地今次就揀左個二人套餐,另外再叫多個小食~🍡歐陸式濃湯+ 牛油法包今日飲個湯係磨菇湯,我鍾意佢質地比較稀身,飲完唔會一秒即飽!牛油法包熱辣辣咁上,好香既牛油味,點埋落個湯度真係好好食!🍡法式蛋黃醬焗鮮露筍第一次嘗試到蛋黃醬同露筍既配搭! 露筍鮮綠甘香,味道鮮甜,加上微咸嘅蛋黃醬更特顯出露筍嘅鮮味,係一道健康又好味嘅開胃菜🍡白酒忌廉煮藍青口青口份量好多,同時都煮到好入味,餐廳都好貼心俾個碗仔你裝住個殼!🍡深海帶子拼醬燒汁牛柳我地今次叫左7成熟,牛柳肉質多汁,帶子唔會煮得太過火,薯條都炸得好脆!🍡卡邦尼煙肉扁意粉每啖意粉都掛上香濃卡邦尼汁, 配上煙肉 又可以增加口感!! 🍡曲

去到餐廳簡直係少女心爆發,餐廳每張枱都有隻小熊仔同你食飯!

餐廳各處都有好多熊仔擺設,可以同佢不停影相!!

我地今次就揀左個二人套餐,另外再叫多個小食~
🍡歐陸式濃湯+ 牛油法包
蘑菇湯

牛油法包熱辣辣咁上,好香既牛油味,點埋落個湯度真係好好食!

🍡法式蛋黃醬焗鮮露筍
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍
第一次嘗試到蛋黃醬同露筍既配搭!

🍡白酒忌廉煮藍青口
白酒忌廉煮藍青口

🍡深海帶子拼醬燒汁牛柳
深海帶子拼醬燒汁牛柳

🍡卡邦尼煙肉扁意粉
卡邦尼煙肉扁意粉
每啖意粉都掛上香濃卡邦尼汁, 配上煙肉 又可以增加口感!!

🍡曲奇雪糕
曲奇雪糕

至於飲品方面,我地都加左錢轉左兩杯特飲

🍡黑熊
黑熊
一黎到就覺得隻熊仔好得意,原來係由草莓既糖水組成!
2021-04-22