2019-05-20 88 瀏覽
每次去mega box都係去個幾間,想搵啲新野,見到pizza隔離原來有間熊小館,呢個位置比較難見到,但大大隻熊好易認到。入到去見到好多一家大細,呢度枱同枱之間好闊落,好適合有小朋友既家庭,仲有個玩具圖書閣。我地叫左一個二人餐,點左個洋蔥圈,豬條骨同芝士蜜桃去骨雞腿焗飯,餐飲呢就叫咗檸檬草氣泡茶,同埋紅豆爆谷,個檸檬草氣泡茶好特別,因為唔係好多地方有香矛做特飲,仲加左7喜,好新鮮既配搭。呢個二人餐仲包左餐湯同麵包條,個湯有好多疏菜,非常足料,仲配埋個蒜蓉包。個洋蔥圈好有睇頭,個個都拳頭咁大隻,外脆內香。食左幾塊都開始飽飽地,豬仔骨黎啦,好大份,仲配埋薯條同沙律,男友幫手切開,好冧好易切,而且輕易就骨肉分離,唔會食到好狼狽咁,配埋個蜜汁同燒汁,好好味。最後個焗飯後到我地都有啲飽,不過見到厚厚芝士同蜜桃呢個配搭,又繼續食,都食左大半。最後上埋甜品木糠布甸同埋加18轉既心太軟,真係大滿足,個心太軟超正,一切開就係咁流朱古力漿,工作苦悶個陣最想就係食心太軟啦。

檸檬草氣泡茶

個洋蔥圈好有睇頭,個個都拳頭咁大隻,外脆內香。

洋蔥圈

蜜味BBQ燒豬仔骨