2024-03-13 356 瀏覽
天氣涼涼,就想打邊爐,不過唔想咁單調可以試下內地新興嘅圍爐煮茶,pop corn 就開左一間。餐廳還原內地成都嘅感覺,啲小板凳,矮矮的。原來晚市就送一份圍爐煮茶,嘆完茶就可以食火鍋。圍爐煮茶除左一壺茶之外仲有一份粗糧,包括花生,粟子,南瓜同紅棗。中間有個爐熱住,大家一齊嘆個茶,食小小粗糧。鵝腸火鍋小份火鍋入面已包括左大量火鍋食材,蝦滑,沙巴魚,鴨血,萵筍,鵪鶉蛋,蟹柳,丸,午餐肉。。勁多,基本上一鍋夠哂飽!哇,個鍋睇落勁辣,好多花椒辣子紅油!我地已經係嗌左特小辣,其實都好辣!唔夠可以再加火鍋配料,我地一路食,就唔會覺得超辣,越食越想食㗎!啲火鍋料超入味!另外我地仲點左串燒,18蚊10串,係細細串,我地點左魷魚同雞腎,燒得好香口。野菜糍粑第一次食,外面係類似炸米咁,入口好脆!糍粑入面無料,紅糖醬係淋外面。好煙un qq,正!拇指小籠包一份有10料,細細粒一口一個,入口有小小爆汁juicy好食!個底煎得好香口。呢度真係打卡一流🤣🤣坐得舒服,職員又友善。想試吓四川成都風味就過嚟感受下。

鵝腸火鍋小份

野菜糍粑