2021-11-03 1311 瀏覽
秋風起朋友想打邊爐,但可惜冇book到枱,尖沙咀附近啲火鍋店都已經full booking。經過見到8鍋臭臭鍋又唔算特別多人,所以就決定去治一治個邊爐癮6點9到開始等位,等得到唔算太耐,大概兩三個字就可以入到去我哋叫咗台式麻辣鍋同芝士牛奶鍋,其實我都幾鍾意一人一個邊爐又唔使用公筷又衛生望到好似好滿咁,其實個底浪咗好多菜,慢慢食下食下都食得晒。肉同丸嘅份量都係唔算太多,嗰半個王子麵簡直係成個邊爐嘅神髓!我叫嘅係台式麻辣鍋,湯底又唔算太麻但辣辣地其實都不過不失,食完之後又唔會話好口渴太多味精咁如果唔係太揀飲擇食其實都OK,因為入邊有好多款嘢食,每樣兩三舊都幾過癮。見到麻吉燒忍唔住叫咗一份!麻吉燒真係點食都好好食到最後一個完美嘅結束就係將個粉絲揼落個湯度煮,索晒成個湯底嘅精華,煙煙靭靭咁好了不起!你話佢係咪頹到好似食快餐店嘅邊爐佢又唔係,豪華到出去火鍋店每人食3/400蚊又唔係,佢就係in between嘅level,對得住自己個價錢嘢飲選擇又多,強烈推薦柑桔檸檬梳打,酸酸甜甜解膩一流

6點9到開始等位,等得到唔算太耐,大概兩三個字就可以入到去

芝士牛奶鍋
台式麻辣鍋

麻吉燒

見到麻吉燒忍唔住叫咗一份!麻吉燒真係點食都好好食

粉絲

柑桔檸檬梳打,蜂蜜紅茶

嘢飲選擇又多,強烈推薦柑桔檸檬梳打,酸酸甜甜解膩一流
柑桔檸檬梳打,蜂蜜紅茶