2018-01-27 556 瀏覽
上星期約左班姊妹出街, 同佢地出街有樣野好, 就係唔洗諗食咩好!因為有一位係食家, 即係有咩好既餐廳佢都會去食.我地今次跟佢黎食雞煲, 真係18樓有既雞煲.原來一出LIFT就到, 成層都呢間餐廳,  我地坐窗旁卡位, 仲望到出面既景色.大家都係鍾意火辣辣麻辣既雞煲, 我地認為咁先至過穩.所以黎呢度食, 揀左大辣, 望見個熱辣辣既雞煲, 真係流哂口水架!雞煲沙嗲味濃,入面嘅花椒落得勁重,食落好香花椒味遠處都聞到陣陣麻香味.另外, 場內有飲品櫃,蔬菜區,醬料區自助區, 醬料款式選擇亦都好齊全, 你可以自己調配合適自己既醬料!食完雞煲可以加湯打邊爐,  配料都有好多選擇, 由於大家都係吃貨, 可以點多D款式品嘗.海蝦: 新鮮, 肉質彈牙, 唔會有急凍味.花膠: 可以美顏, 女任必試, 入口軟滑,有豐富膠質!響鈴: 大大件,炸得好香脆脆,值得推介!肥牛: 脂肪同肉既分佈均勻。新鮮好味, 絕對可以encore啦!有乳酪雪糕: 有唔同口味同配料, 仲可以任食, 我地都好唔客氣, 食左好多。

大家都係鍾意火辣辣麻辣既雞煲, 我地認為咁先至過穩.
雞煲

飲品

食完雞煲可以加湯打邊爐,  配料都有好多選擇,
由於大家都係吃貨, 可以點多D款式品嘗.

火煱配料

海蝦: 新鮮, 肉質彈牙, 唔會有急凍味.

花膠: 可以美顏, 女任必試, 入口軟滑,有豐富膠質!

響鈴: 大大件,炸得好香脆脆,值得推介!
響鈴
肥牛