2023-06-23 1091 瀏覽
唔想堂食迫人,喺Pizza Express外賣,咁啱見佢有雙重蝦肉意大利青瓜pizza再加啤酒special,一於叫來試吓先。另外叫咗一個外賣二人餐,沙律、小食加兩個主菜,都只係$315 ,好化算。雙重蝦肉意大利青瓜pizza跟啤酒ComboPizza主要材料係青瓜同大蝦,清清哋唔會太膩,感覺清新,而且大蝦份量多,鋪滿成個Pizza,而青瓜焗完都唔會變乾。再加埋啤酒主打零酒精,飲咗都冇罪疚感,和Pizza 一起飲好正。蒜蓉包未食已聞到蒜蓉香味,麵包煙靭鬆化。Mixed 沙律主要有青瓜,車厘茄同沙律菜,夠新鮮,分量足。蕃茄海鮮意粉材料有蝦肉、蜆肉、八爪魚、小元貝,車厘茄橄欖油,香辣蕃茄醬等等,少少辣幾惹味而且海鮮材料豐富夠新鮮,醬汁同意粉比例啱啱好。北京烤鴨薄餅有鴨胸、辣椒碎、青蔥、青瓜,特色芝士同埋海鮮醬。相比之下呢款Pizza比較濃味,鴨胸夠香,醬料夠濃,「中」「意」Crossover,幾特別。店員服務有善,值得再幫襯。
雙重蝦肉意大利青瓜pizza
蒜蓉包
未食已聞到蒜蓉香味,麵包煙靭鬆化。
蒜蓉包
Mixed 沙律
主要有青瓜,車厘茄同沙律菜,夠新鮮,分量足。
雜錦沙律
北京烤鴨薄餅
店員服務有善,值得再幫襯。
2023-06-18
15 分鐘 (外賣自取)