2024-04-27 72 瀏覽
夜晚唸吾到食咩,係商場入面就揀左食呢間,之前疫情果時就成日買呢間外賣,堂食真係第一次😌🩵主食:番茄海鮮長通粉$168長通粉有蝦、蜆、八爪魚、小元貝、車厘茄,加上香辣蕃茄醬,有少少辣但係幾惹味,醬汁同長通粉比例都啱啱好☺️🩵主食:北京烤鴨薄餅$168烤鴨薄餅係pizza界算係小見,食落有片皮鴨既味,配料有鴨胸、辣椒碎、青蔥、青瓜、芝士配特色醬汁,鴨胸好香,呢個中西crossover,夠哂特別🫣🩵飲品:芝味意式藍梳打$58飲品顏色好靚,係我中意既漸變藍,飲落去係酸酸甜甜梳打汽水,面頭有層芝士奶蓋,都幾好飲😎🩵飲品:橙汁$46朋友想健康d,就點左橙汁,有小小酸但好新鮮😛

🩵主食:番茄海鮮長通粉$168

🩵主食:北京烤鴨薄餅$168

🩵飲品:芝味意式藍梳打$58

🩵飲品:橙汁$46
朋友想健康d,就點左橙汁,有小小酸但好新鮮😛
2024-01-21 502 瀏覽
我哋每人個星期日食Pizza Express已經維持了好多年。小朋友喜歡他們的午餐配搭。可惜自從侷哋推出飲用水每個人頭收費後,整個店的情況從此改變了。上星期日我哋過去,有一個像經理樣的男人,見我哋自帶水,定係唔知佢係咪心情唔好,服務態度簡直讓人忍無可忍。落單黑口黑面仲要大聲叫我個幾歲既女講清楚D。從此我哋唔會再幫襯了,再見👋🏼而且仲會叫朋友們不要幫襯,標準動作啦下話。理解生意難做,水可以賣貴點一大枝,但强制每人$12真係誇張,然後唔比水錢的要受歧視?

落單黑口黑面仲要大聲叫我個幾歲既女講清楚D。

2024-01-14
喺旺角MOKO商場呢一間Pizza express質素都唔錯。食物上枱熱辣辣,而且餐廳環境闊落,最啱同一大班朋友食飯聚下。Calabrese|卡拉布雷斯薄餅✨💖以招牌方形羅馬薄餅作為餅底😙配上拿坡里辣肉腸、各款辣椒&新鮮馬蘇里拉芝士意式辣肉醬同羅勒香草醬交錯🤩新鮮火箭菜&巴馬豆、馬蘇里拉芝士餡料十分豐富🌿層次感滿滿Braised Beef Cheek w. Couscous|燉牛頰肉配北非小米燉牛頰肉|車厘茄|北非小米|北非小米配以酸甜蕃茄❤️鋪以滿滿肉汁嘅柔軟燉牛頰肉 份外滋味😇Linguine Vongole|蒜香蜆肉扁意粉 以惹味辣椒碎&蒜蓉😋加上白酒炒香意粉配以粒粒飽滿鮮甜蜆肉🐚

Calabrese|卡拉布雷斯薄餅✨💖
以招牌方形羅馬薄餅作為餅底😙
配上拿坡里辣肉腸、各款辣椒&新鮮馬蘇里拉芝士
意式辣肉醬同羅勒香草醬交錯🤩
新鮮火箭菜&巴馬豆、馬蘇里拉芝士
餡料十分豐富🌿

2024-01-12
紀念日
蒜香蜆肉扁意粉
2023-12-24 301 瀏覽
入到呢間食店,環境好chill呀🍕。我當晚試嘅,第一擊就係蘋果雜錦沙律,沙律菜好青脆,配埋啖啖蘋果,夠晒酸甜好開胃!然後轉戰呢間食店嘅招牌小吃—焗麵包球,啊靚仔!啖啖牛油香,再加上鬆化嘅麵包,真係食落去唔係得㗎。個口感嘅確係好有層次,麵包球外皮微脆,入口即化,真係無得輸。至於pizza方面,我揀咗羽衣甘藍松露,超健康新派選擇。個base薄得嚟勁脆,啖啖羽衣甘藍咬落去好有嚼勁,松露香氣似乎係口腔裡面繞,香滑得滯!😋絕對係晚飯嘅亮點!喺朋友間分享著這些彈牙鬆軟嘅小食同主菜,真係一種幸福嘅feel呀。而且份量都夠曬好,唔使驚唔夠食。望住桌上色香味俱全嘅pizza同埋沙律,真係有款有味,食完之後仲想再嚟轉場!🥗

2023-12-16 284 瀏覽
好耐無食pizza express, 今晚來食一下, 家人叫左二人套餐, 凍肉拼盤, 卡邦尼意粉轉長通粉, 香烤雞肉薄餅加二杯檸檬茶及檸檬水, 氣氛黑黑地都好有情調❤️, 食飯時間都幾多人, 等左一陣送上飲品和凍肉拼盤, 凍肉家人喜歡食, 我試左一片腸一片火腿加一件酸青瓜, 正常味道不會特別出色😅, 再來卡邦尼長通粉, 有d白汁包住, 煮得幾好味👍再來香烤雞肉薄餅, 可能啱啱新鮮, 整得幾好食, 餡料也好味, 餅底好軟熟, 唔會好乾好硬, 不過佢整體價錢唔平, 質素都保持到😋😋👍
2023-12-15
約左朋友食飯 朋友放工只想快啲食野 所以我地直接入左呢間餐廳意式焗肉丸 肉丸好重牛味 蕃茄醬偏酸 口感軟爛 好易入口雙重芝士脆邊薄餅 因為係雙重芝士 所以芝士味好濃好正 超鍾意食芝士既人就好適合 薄餅邊偏脆同硬 就比較難咬 但薄餅厚度啱啱好 唔會令人覺得食麵粉飽肉醬扁意粉 啲扁意粉索晒肉醬汁 因為唔係焗 所以冇咁濃味 適合口味淡嘅人士 但食既時候要小心 好容易整污糟件衫蟹肉白酒汁扁意粉 蟹肉偏少 酒味唔重 但食落去好香口 加啲檸檬汁有另一個層次烤焗雞翼 雞翼正常味道 熟既程度岩岩好 一咬落去好多肉汁標出黎 醬汁對我個人黎講會比較偏酸
意式焗肉丸 肉丸好重牛味 蕃茄醬偏酸 口感軟爛 好易入口

2023-10-14 204 瀏覽
果日約咗朋友,下午午餐唔知食咩好,經過旺角新世紀廣場睇下食d咩,以前pizza hut、意粉屋就食得比較多,pizza express又真係第一次食,估唔到都幾好食🤣🤣🤣埋枱時,松露與pizza的氣味已很香,食入口時,pizza的質感很軟熟,配已卜卜脆的羽衣甘藍同蘑菇,食落有層次感及口感,即時有幸福的感覺😍😍烤焗雞翼 (加配$38)⭐️⭐️⭐️3件雞翼配以意式辣醬,正常發揮👌意式焗肉丸+可樂 (跟主食加$88)⭐️⭐️⭐️⭐️烤焗豬肉丸配以蕃茄牛肉醬及上面灑上馬巴臣芝士及蕃茜,增加了豬肉丸的層次感及質感,幾juicy🤭另外,因餐廳沒水供應,我們加了三十幾蚊每人一支礦泉水,有2種味,也幾好飲,可refill,整體餐廳富有空間感,幾好坐,適合聚會傾下計,有機會下次想再試試他們的甜品😋😋

羽衣甘藍蘑菇松露薄餅

烤焗雞翼 (加配$38)
⭐️⭐️⭐️
3件雞翼配以意式辣醬,正常發揮👌

意式焗肉丸+可樂 (跟主食加$88)
⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-08-23
羽衣甘藍蘑菇松露薄餅
2023-09-18 260 瀏覽
PizzaExpress是我的午間飯堂,因為分店近公司,而且價廉又美味,所以剛過去的周末聚會,亦選了Moko這間PizzaExpress,趁它方便便利,而且周末在食肆消費$400可免費泊車3小時,正呀~!香烤芝士椰菜花($68)🥦🥦這道菜以椰菜花為主角,經過烤制後,表面呈現金黃色,散發出誘人香氣。芝士的加入為椰菜花增添豐富的口感和奶香味道。這個配搭非常美味,芝士的濃味與椰菜花的軟綿相輔相成。整體而言,這道菜色香味俱佳,讓人回味無窮。牛油果蕃茄沾醬($68)🧆🧆搭配迷你麵包是一個很棒的組合! 迷你麵包內裡柔軟,非常適合作為沾醬的夥伴,搭配濃郁的牛油果蕃茄沾醬,可以營造出美味的口感和豐富的層次。三色薄餅($176)🍕🍕這款薄餅的特色在於內餡的三種不同顏色食材:燈籠椒、紅洋蔥和蒜蓉。這樣的搭配使得薄餅色彩繽紛,也增添了口感的層次感。燈籠椒帶來了微辣的風味,紅洋蔥則帶有甜味,而蒜蓉的香氣則十分香濃,至於薄餅的餅底是脆口的,口感豐富。Tiramisu($62)🍮🍮口感濃郁,層次豐富,蛋糕吸收了咖啡和酒的香氣,讓它變得濕潤並帶有微妙的咖啡味道。奶油芝士層則帶來了絲滑的口感和濃郁的奶油味,與咖啡蛋糕

香烤芝士椰菜花($68)🥦🥦

牛油果蕃茄沾醬($68)🧆🧆

三色薄餅($176)🍕🍕

Tiramisu($62)🍮🍮
口感濃郁,層次豐富,蛋糕吸收了咖啡和酒的香氣,讓它變得濕潤並帶有微妙的咖啡味道。奶油芝士層則帶來了絲滑的口感和濃郁的奶油味,與咖啡蛋糕形成了完美的對比。上面撒上可可粉,增添美麗的色彩和微苦的風味。

結帳後,發現由本月5日起,逢星期一至五上午 11:30 後,推出「1 + 1 = 3」優惠,讓堂食顧客尊享任何主菜買二 送一以品嚐新菜式!而自18日開始,逢星期一至四堂食,會有會員半價意粉優惠,非會員都可享6折,全部意粉都適用,所以我很快會再來幫襯~!

PizzaExpress (MOKO新世紀廣場)
地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓182號舖
電話:3164 1334
2023-09-15 190 瀏覽
Pizza express不嬲都係我嘅飯堂之一抵食又好味鍾意飲啤酒嘅朋友唔好錯過最近新出嘅1664 BRUT COMBO!一套有齊Classic sloppy Giuseppe辣牛肉青椒傳統薄餅+1664 Brut 拉格啤酒之前都好少食牛肉餡料嘅薄餅,成日都係揀雞肉原來牛肉都幾襯傳統薄餅,特別係呢重約少少香辣口感再加埋一條條嘅青椒真係好滋味食到咁上下再配埋一啖1664啤酒簡直係打工仔嘅最高享受!食薄餅怕唔夠蔬菜叫咗一個Caesar salad飽飽地嘅時候食一啖沙律又可以繼續再食過甜品方面好推薦呢個心太軟佢用咗熱辣辣嘅盤上好似食緊鐵板燒咁查查聲別有一番風味18號開始會有一個會員半價意粉優惠非會員都可享6折全部意粉都適用 !逢星期一至四 只限堂食
Pizza express不嬲都係我嘅飯堂之一
抵食又好味
鍾意飲啤酒嘅朋友
唔好錯過最近新出嘅1664 BRUT COMBO!
一套有齊
1664 Brut 拉格啤酒

之前都好少食牛肉餡料嘅薄餅,成日都係揀雞肉
原來牛肉都幾襯傳統薄餅,特別係呢重約少少香辣口感
再加埋一條條嘅青椒
真係好滋味

食到咁上下再配埋一啖1664啤酒
簡直係打工仔嘅最高享受!

食薄餅怕唔夠蔬菜

查查聲
別有一番風味

18號開始會有一個會員半價意粉優惠
非會員都可享6折
全部意粉都適用 !
逢星期一至四 只限堂食
最近🇮🇹 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 𝐄𝐗𝐏𝐑𝐄𝐒𝐒 又有新菜單和新優惠推出啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 快啲約朋友一齊去試試啦😍! 先介紹全新的菜單😌,有辣牛肉青椒薄餅🫑、三色薄餅🍕、蒜香蜆肉意粉🍝、香烤芝士椰菜花🥦 及 蒜蓉牛油焗蜆。 全素的三色薄餅,由烤燈籠椒、紅洋蔥🧅、蒜蓉、馬蘇里芝士🧀️、蕃茄醬🥫組成,蔬菜香甜,蒜蓉和芝士鹹香,配起來好吃耶~蒜香蜆肉意粉同樣有驚喜,意粉吸滿蜆肉鮮美,快速吃光光了~ 提外話,餐廳的雪糕心太軟好好吃🤤,必點!!! 而優惠有兩個,期間限定,記得留意啦(๑˃́ꇴ˂̀๑)! ❶ 逢星期一至五早上𝟏𝟏:𝟑𝟎後,推出「𝟏 + 𝟏 = 𝟑」優惠讓堂食顧客尊享任何主菜買二送一優惠。 ❷ 即日起推出 𝟏𝟔𝟔𝟒 𝐁𝐫𝐮𝐭 套餐 $𝟐𝟎𝟖,有辣牛肉青椒傳統薄餅𝟏個及𝟏𝟔𝟔𝟒 𝐁𝐫𝐮𝐭 拉格啤酒 𝟏瓶。

快啲約朋友一齊去試試啦😍!

蒜香蜆肉意粉同樣有驚喜,意粉吸滿蜆肉鮮美,快速吃光光了~

2023-09-08
2023-08-24 115 瀏覽
PizzaExpress 最近推出親子兒童餐,包括主菜、飲品及熱飲、雪糕甜品,小朋友食得開心,覺得好好食,餐廳提供畫紙畫筆給小朋友,可以待上餐之前給小朋友消磨時間🍄。兒童餐選了Pizza, 蘋果汁,朱古力蛋糕,及熱飲朱古力,成個餐好豐富又吸引,小朋友好快食晒啦。🔹雞肉蘋果沙律 整個沙律超酸甜開胃, 雞肉彈牙,岩晒做前菜😃,蘋果爽脆清甜份量十足。🔹北京烤鴨薄餅西式fusion 方式做法,味道好似食左北京烤鴨呀,材料包括鴨胸、辣椒、蔥、青瓜、馬蘇里拉芝士及烤鴨醬,個批又薄又脆,味道又配合得啱好,非常好食!👍🔹蕃茄海鮮意粉超香蒜香味,蝦肉大大件,份量算多。💫由即日起,顧客凡惠顧PizzaExpress 堂食,同行的11歲或以下小朋友即可以港幣$50優惠價享用兒童套餐乙客(價值港幣$92),套餐包括薄餅或意粉配飲品及甜品。每售出一份兒童套餐,PizzaExpress會捐出港幣$1予「樂幼計劃」,為尼泊爾弱勢社群兒童及家庭提供教育支援及保障。

🔹雞肉蘋果沙律

🔹北京烤鴨薄餅

🔹蕃茄海鮮意粉
超香蒜香味,蝦肉大大件,份量算多。

2023-08-22 112 瀏覽
Pizza express is a famous pizza chain in Hong Kong, their moko branch is really spacious with a great view. I decided to have a lunch here because I was craving pizza.This is a special pizza as half of it is like a wrap and another half is a regular pizza. There was generous amount of cheese and it tastes good.Ordered chicken pasta for some protein. The chicken is tender and the portion is really large.The lunch set also comes with a snack which is their signature bread comb, you may also choose
The lunch set also comes with a snack which is their signature bread comb, you may also choose salad.
2023-08-19 109 瀏覽
久違了的pizza express!經openrice預約了6:30, 店員安排了卡位 好闊落 見到有二人餐 可選兩款主菜及一款小食 另外包飲品兩杯$388再加一 , 但由於菜式唔係咁啱食 所以選擇散叫 叫咗一個 兄弟pizza 味道ok 仲有沙律菜伴碟.另外叫左橄欖蝦小食 十分失望 份量好少.飲品叫咗蜜桃茶及血橙特飲 不過不失 味道正常.最大問題就係清水竟然要收費 每位$16 仲要唔係原裝支裝. 所以寧願叫飲品.短期內應該都唔會再光顧了.
另外叫左橄欖蝦小食 十分失望 份量好少.
飲品叫咗蜜桃茶及血橙特飲 不過不失 味道正常.
短期內應該都唔會再光顧了.
2023-08-16 83 瀏覽
去MOKO大約等咗半個鐘~下午茶時間整返個兒童餐先~有主食、有果汁、有飲品、有小食四樣嘢都幾抵La Reine pizza有:手工pizza、蕃茄醬底、火腿片、蘑菇片、橄欖、芝士~pizza細細份一開四~橄欖比較鹹~其他食落都幾好味鮮橙汁小朋友至愛Dough balls with nutella~即叫即焗四個細細個圓形包配榛子醬Bambinoccino朱古力加熱牛奶~味道比較淡~另外有一塊餅兒童餐嚟講配搭都算幾吸引~不過出餐比較耐~趕時間唔太適合

鮮橙汁小朋友至愛

Bambinoccino
兒童餐嚟講配搭都算幾吸引~不過出餐比較耐~趕時間唔太適合
2023-08-11
又去媽媽最愛既pizza 店😍 PizzaExpress 。今次同埋婆婆媽媽一齊食個brunch 🥗🍕mokohk 分店落地大玻璃窗🪟讓陽光☀️滲入,可以一邊嘆著冷氣一邊吸收下維他命C 😎。咁舒服嘅環境梗係食著Pizza🍽️嘆返配白酒🥂Chill 下啦而家暑假優惠,👨‍👩‍👧‍👦帶同小朋友一齊係#PizzaExpress 堂食🍴,同行的 11 歲或以下小朋友即可以港幣$50 優 惠價享用兒童套餐乙客(價值港幣$92)😋套餐包括薄餅🍕或意粉🍝配飲品🧃及甜品🍰另外食大餐時又可做善事只要每售出一份兒童套餐,👍PizzaExpress 就會捐出港幣$1 予💗「樂幼計劃」,為尼泊爾弱勢社群 兒童及家庭提供教育支援及保障。
😋套餐包括薄餅🍕或意粉🍝配飲品🧃及甜品🍰
另外食大餐時又可做善事