2017-04-04 672 瀏覽
七點鐘黎到已經勁多人,排晒隊!早知早啲黎啦餐廳無物好特別既裝修,但座位間都唔算太逼,都舒服既!餐廳入面好熱鬧,一人一個鍋,相信冬天黎食會更有氣氛!招牌臭臭鍋完全明白點解呢個叫做臭臭鍋,果然名不虛傳!鍋入面既食材樣樣都係正野!可以一次過食晒街邊最惹味既食物,真係唔叫唔得!首先等我講下入面有啲咩先!份量好足夠,款式都好夠,物都有啲。排名不分先後,有臭豆腐、娃娃菜、白豚肉、貢丸、米白糕、大腸、豬紅、蕃茄、炸菜絲、鳴門卷、炸枝竹、um春蛋等等。個湯底好濃,食物既精華落晒去甘,食物唔洗點醬都好夠味。而呢個相信就係個鍋最臭果件一臭豆腐。豆腐質感唔算好鞋,有臭味,唔點醬食更有風味米血糕,之前未食過,只聽過,今日難得相會,要試試!口感幾實,似係食緊硬左既糯米,無血腥味,幾特別。🤣可以選飯或粉絲叫左杯盆栽奶茶都幾大杯,面頭有曲奇餅碎。唔算太甜,好濃,好味既台式飲品!鍾意台式食物或掃街既你一定唔會錯過呢個鍋,集精髓於一鍋!如果你唔係甘重口味既都可以選其他鍋既,例如牛奶鍋同南瓜鍋等。除傳統火鍋外,又一好選擇!
七點鐘黎到已經勁多人,排晒隊!早知早啲黎啦
招牌臭臭鍋
首先等我講下入面有啲咩先!
招牌臭臭鍋
個湯底好濃,食物既精華落晒去甘,食物唔洗點醬都好夠味。

臭豆腐
米血糕
可以選飯或粉絲
叫左杯盆栽奶茶
都幾大杯,面頭有曲奇餅碎。唔算太甜,好濃,好味既台式飲品!
盆栽奶茶
臭豆腐