餐廳: 紅館 (擺花街)
資訊:

2017-10-31 2065 瀏覽
有自家製Fettuccine,咁就一定要嚟試啦!喺門口就咁睇,以為冇下層,老闆叫我坐近路口位,雖則已經係秋天,不過都仲係好熱,於是佢帶我落樓下坐,開大冷氣,舒服晒!麵包自家製麵包外脆內軟,而且微熱,點橄欖油及醋啱晒沙律係以前喺英國成日食嘅三文魚mousse!咬開魚味濃郁,仲有啲洋蔥碎增加口感南瓜蟹肉忌廉湯南瓜湯就飲得多,不過呢個加咗啲海鮮一齊煮,海鮮味道鮮甜突出,飲落冇咁寡,濃稠程度啱啱好Holland Mussels Fettuccine ($158)自家製fettuccine煮得啱啱好,有少少彈牙口感,又好掛到番茄汁,超好味,細心咀嚼仲會食到有蛋嘅味道!青口味道新鮮冇醒味,一隻隻砌晒喺度非常壯觀Bacon & Mushroom Fettuccine ($128)上面有超多芝士,賣相勁靚,冬天未到但已經落晒雪咁!Fettuccine沾滿晒白汁,味道超濃郁;煙肉及菇嘅份量都好多,有種食極都仲有嘅感覺Mango Mille Feuille三層嘅拿破崙好吸引,酥皮香脆,食落唔知真係脆到有啲似餅乾!吉士cream份量啱啱好唔會太多,食落都唔會有好膩嘅感覺,中間嗰層芒果甜甜哋,好味!啱啱新開,

麵包
自家製麵包外脆內軟,而且微熱,點橄欖油及醋啱晒

南瓜蟹肉忌廉湯
南瓜海鮮忌廉湯

Holland Mussels Fettuccine

Mango Mille Feuille

啱啱新開,仲未係好多人,可以喺好靜嘅環境下enjoy lunch,舒服!
南瓜海鮮忌廉湯
Holland Mussels Fettuccine