2019-10-20 840 瀏覽
葵芳 Simply Life 位於新都會5樓,位置方便,環境舒適,旁邊係大玻璃,燈光偏暗,適合情侶或者想靜靜地食野嘅你🥰提供的菜式多樣化,由all day breakfast 到light meal 嘅沙律或者飽肚啲嘅意粉,應有盡有!湯同飲品就要另外加錢。打頭陣嘅係南瓜湯,口感綿細creamy,南瓜味濃郁。正如題目所講,simply life 嘅手製意粉係一大賣點,所以我今次就試咗慢煮肉碎手製闊條麵~手製闊條麵比坊間常見嘅闊條麵幼,但口感依然,更煙韌,令我停唔到口。而慢煮肉碎令菜式的味道更豐富,齒頰留香。美中不足的是肉碎同闊條麵的比例唔平均,以至於食到最後剩低肉碎,而淨食肉碎又太膩,令菜式稍為減分。最後係是日果茶—蜜桃紅茶!蜜桃的清爽十分適合為晚餐作結,中和前面菜式的味道。整體而言,Simply Life 性價比高,款式多而且環境舒服!

打頭陣嘅係南瓜湯,口感綿細creamy,南瓜味濃郁。
南瓜湯

慢煮肉碎手製闊條麵