ITSUMÉI
今日喵帶媽媽食好野😺 燚嘅隱秘大木門好有感覺,真係做朋友介紹或招待有心人,令人由未入去已經滿有期待。室內一如大門嘅色調,氣氛不錯,一位接待,一位廚師,照顧吧枱及兩張(4-6人)枱。紫藍色燈光💜,而焦點集中喺廚師同大鐵板上👨🏻‍🍳沙律最impressed嘅係坐底嘅泡泡~~廚師特意blend成具柚子調嘅泡🍋好fresh 🌱喵本身唔算太好貝類海鮮,但媽媽鼓勵我試個廣島蠔🦪 然後真係..我有改觀✨ 媽仲要錄左片send去屋企個gp lol 肥嘟嘟且juicy,旁邊蝶豆花泡泡減低燒蠔嘅油膩,夾埋炒香左嘅蔬菜粒,非常惹味😻🍻另一貝lol 鮑魚一啲都唔韌😻 蒜蓉sauce會唔會太夾,甜甜地提鮮✨ 不得不讚師傅嘅功力,煎至鮑魚自然脫殼,同時咬口依然但唔韌😽🍻特大虎蝦蝦膏濃郁,未上碟已先聞到令人食指大動嘅香🦐 醬汁好香牛油味,夾到絕。🍻意大利黄瓜托住粒帶子,再一勺魚子醬,加上輕奢金箔 口感非常豐富😸🍻喵媽prefer牛柳粒熟啲,medium well 🥩 咦,估唔到仲係幾腍身,又要讚師傅嘅鐵板控制💕 碟邊大大塊炸蒜薄片、手磨山葵、黑鹽同芝士味dressing 任君配搭,脆口嘅蒜片喵真係好喜歡😻🍻喵妹唔食
北海道煙三文魚特色沙律
廣島蠔

南非孔雀鮑魚

越南特大虎蝦

北海道刺身級帶子
意大利黄瓜托住粒帶子,再一勺魚子醬,加上輕奢金箔
 口感非常豐富😸

澳洲牛柳粒

澳洲羊扒
喵妹唔食羊,我地成日都係襯佢出去食先會整,今日同媽媽出黎撐枱腳,食lamb嘅癮起😹 我唔忍啦 媽 好嫩啊,您今日都係度一齊食,真係好幸福😻 想食個刻又比你食到,仲要係高質素,係好值得感恩.. 師傅又特登blend成嘅💛 菠蘿蔬菜汁🍍🥒 太太太讚✨ 羊本身唔羶(1讚)juicy 唔韌(2讚)仲要特色汁蓉微酸甜好fresh,所以食左咁多碟都唔會覺得heavy✨

鵝肝炒飯
望住師傅炒香嘅飯、配以🥚同🥕粒,同非常肥厚嘅鵝肝,繼續好有食欲😋 的確冇失望,粒粒分明,油香令成碗飯lv. up up up.

< 啤酒 $88/ 杯 >
Starting happy hour since daytime, why not🍻 點少得鐵板燒嘅好朋友🍺 同喵媽間中一齊放肆一下🤭

大家新年快樂!
北海道煙三文魚特色沙律