餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

是夜因為睇舞台劇少有地去上環,6點幾都無咩idea食乜嘅時候就決定鐘入去呢間「熊拉麵」試試!雖然時間尚早,但店內剩餘空位已不多,可見生意不錯。「超級巨熊拉麵」個人口味揀廚師推介,覺得畢竟叉燒、麵款、麵硬度之間嘅最佳配合只有廚師最了解!先飲啖湯係幾好,麵身有咬口。1火炙肥叉燒+3梅頭瘦叉燒嘅配搭高質,蛋都算唔錯,荀就合格水平,整碗拉麵來計都算中上品。飲晒碗湯嘅小驚喜係會見到可愛嘅熊啤啤圖案係碗底!「熊自家製餃子」雖然心有啲怕食唔晒,但係都叫咗哈哈。一食落口果然無叫錯!皮薄、肉汁多、脆邊!令到我即使已經飽飽地都忍唔住一舊接一舊食埋佢!最後一定要讚讚枱面上免費俾客人任食嘅辣芽菜相當高質!!非常爽口之餘,仲索咗大量惹味辣汁!好食到明明唔食得辣嘅我都食唔停口!非常欣賞店家連呢啲細節都咁有心,值得一讚!

雖然時間尚早,但店內剩餘空位已不多,可見生意不錯。
超級巨熊拉麵

「超級巨熊拉麵」

飲晒碗湯嘅小驚喜係會見到可愛嘅熊啤啤圖案係碗底!

「熊自家製餃子」

令到我即使已經飽飽地都忍唔住一舊接一舊食埋佢!

最後一定要讚讚枱面上免費俾客人任食嘅辣芽菜相當高質!!

非常欣賞店家連呢啲細節都咁有心,值得一讚!
2018-02-01
超級巨熊拉麵