餐廳: 初見
資訊:

2020-07-07 8263 瀏覽
搬屋後正式成為無飯煮婦🤓✌🏻每晚為晚餐食邊間而煩惱🤪今晚寶寶收早咗😍 我哋放工就行咗嚟海壩街食呢間好有清新氣息嘅日本餐廳➡️初見❣️其實之前已經嚟過幾次食lunch,但明明佢嘅「全日免加一」offer,令夜晚變得相對抵食🤪小店嘅「特色草藤牆」一直都係呢間餐廳嘅打卡位😍天花板亦吊住兩支有點像桃花樹的樹枝,佈置好有心思💕比人清新舒服又relax嘅感覺☺️非常欣賞老闆對店舖嘅用心❗️我哋今日點咗➡️石燒香草吉列牛 $128呢個應該係店家嘅鎮店之寶❗️因為店內Poster上面寫住人氣No.1,而且店入面有一半嘅食客都係食緊呢個😆所以舖頭嘅油煙味都有少少重🙈不過為食好野,少少犧牲在所難免🤪店舖會另外比一舊油脂比食客預熱石燒板,食客可以根據自己嘅喜好燒自己鍾意嘅生熟度💕香脆嘅香草吉列層配埋半山熟嘅牛肉入口香脆又軟嫩,仲帶淡淡嘅香草味,既好味又特別❗️蘸埋店家嘅秘制燒汁仲好味丫❣️唔怪得咁人氣啦🤓另外仲配左一隻溏心蛋,溏心蛋外層帶適量嘅鹹味,蛋心入面嘅流心都做得非常出色👏🏻安格斯牛肉鍋 $88另外再加配咗 $35轉成套餐會額外有多一杯熱飲、一客刺身/沙律➕麵豉湯/南瓜湯❗️估唔到個刺身咁新鮮😍非常值回票價☺️☺️南瓜湯亦
搬屋後正式成為無飯煮婦🤓✌🏻
每晚為晚餐食邊間而煩惱🤪

小店嘅「特色草藤牆」一直都係呢間餐廳嘅打卡位😍

非常欣賞老闆對店舖嘅用心❗️

我哋今日點咗➡️
石燒香草吉列牛 $128

呢個應該係店家嘅鎮店之寶❗️
所以舖頭嘅油煙味都有少少重🙈
不過為食好野,少少犧牲在所難免🤪
店舖會另外比一舊油脂比食客預熱石燒板,
食客可以根據自己嘅喜好燒自己鍾意嘅生熟度💕
蘸埋店家嘅秘制燒汁仲好味丫❣️
唔怪得咁人氣啦🤓

安格斯牛肉鍋 $88

另外再加配咗 $35轉成套餐
會額外有多一杯熱飲、一客刺身/沙律➕麵豉湯/南瓜湯❗️

估唔到個刺身咁新鮮😍
非常值回票價☺️☺️
南瓜湯亦都好濃郁👍🏻
安格斯牛肉好大塊❣️
滾到牛肉嘅紅色部份完全冇晒後,蘸埋d 麵豉醬入口,肉汁豐富肉味香濃❗️完全冇違和感😌
係個鍋有少少細,每次只可以放一塊牛肉落去🙈
2020-07-06
  • 初見香草吉列牛