2020-05-15 1570 瀏覽
Das Bier係一間連鎖平價德國餐廳,一早聽朋友講過幾抵食豬手又好食,不過最初只有大埔店對我黎講實在太遠,近哩一年Das Bier喺大角咀都開左分店,終於有機會試喇~!!餐廳除左例牌有度體溫同提供消毒搓手液之外,每舍食客仲有一個口罩套,非常貼心。Das Bier有散叫亦有套餐,其中佢地嘅二人就最抵食,$398有墨西哥脆片、德國香腸、鹹豬手同兩杯野飲,非常抵食。不過個人覺得二人餐兩個人其實好難食得晒,基本上要三個人先食倒。所以最後我地都係散叫。Somersby Apple Cider($62)夠晒冰凍,一啖豬手一啖啤酒堅係正!Grava Juice($40)石榴汁酸酸甜甜幫助消化,食德國菜咁多肉飲返杯就啱。德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律($218)鹹豬手好大份,如果本身唔算太肚餓或特別大食,絕對夠兩個人食。豬手皮脆卜卜,但又唔會好硬,好好食。豬手肉質肥瘦適中,少少鹹唔會太韌,我鍾意濃味就覺得蘸埋芥辣醬好食啲。豬手旁誘邊仲有薯仔沙律同酸椰菜,酸椰菜酸酸地幫助消化食完冇咁濟。總結,豬手堅好食冇令人失望,套餐抵食過散叫好多,不過由於份量太多,建議最少三個人黎食。

Somersby Apple Cider($62)

夠晒冰凍,一啖豬手一啖啤酒堅係正!

Grava Juice($40)

石榴汁酸酸甜甜幫助消化,食德國菜咁多肉飲返杯就啱。
Somersby Apple Cider & Grava Juice

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律($218)

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律

豬手皮脆卜卜,但又唔會好硬,好好食。