2022-05-16 376 瀏覽
最近心思思,見疫情回落左,想食返尖沙咀呢間十和田,平時經過,午餐都有好多人堂食,最掛住就係三色丼飯,所以坐低即刻叫咗呢個飯,我覺得二人份量啱啱好,始終女仔眼闊肚窄,食量唔算多,呢三個丼飯嘅份量就非常之十足,佢有三款包括蟹膏蟹肉,鮮甜海膽仲有拖羅蓉。三個來講,我最鍾意就係蟹膏蟹肉,因為攞嚟用撈飯真係好正,今次我做咗個Cross-over,就係將蟹膏蟹肉同拖羅蓉撈埋一齊食,有幾種嘅口感,加強味覺享受!如果拖羅蓉可以加多啲蔥就Perfect!另外我哋叫咗炸雞件同吉列蠔,表面層炸粉岩岩好,唔會太厚,尤其是d雞油由內而外滲岀,好juicy,咸度啱啱好!三色火灸壽司都好岀色,入口即融,左口魚裙邊啖油香停留左係個口入面好味😋而壽司飯已經加咗壽司醬油,可以唔洗另外沾豉油食都得。總括來講,覺得呢一間餐廳嘅性價比都幾高,唔係太貴都可以食到質素高嘅日本美食!

仲有拖羅蓉。
三色丼
三個來講,我最鍾意就係蟹膏蟹肉,
三色丼

另外我哋叫咗炸雞件同吉列蠔,
吉列炸蠔
炸雞件

好味😋而壽司飯已經加咗壽司醬油,可以唔洗另外沾豉油食都得。
三色火灸壽司

吉列炸蠔