2021-01-28 202 瀏覽
自從係鹿兒島食過生平最好食既鰻魚飯之後就成日心掛掛。但偏偏香港有好多餐廳既鰻魚飯都唔好食,有啲甚至又薄又腥又貴,中伏率都幾高🙁。見九龍灣呢間主打鰻魚釜飯,好似幾好食咁,而且鰻魚都有分唔同價位,感覺好pro咁,下午茶就試一試佢。前菜小碟+味噌湯 (跟套餐)前菜既漬物好清新,爽口得黎又辣辣地,好開胃👍🏻。味噌湯味道岩岩好,唔會過咸過濃,清清地好好飲😋😋金魂 - 鰻魚釜飯 (下午茶餐 $78)首先鰻魚好厚肉😍😍😍厚肉肥美既鰻魚真係好好食!❤️鰻魚好香唔會腥👍🏻👍🏻可能因為要配飯,所以啲燒汁有啲咸,飯硬左少少。個飯量好多,為食妹一個食唔曬,我諗2個人share會好啲。日式叉燒稻庭湯烏冬 (下午茶餐 $48)個湯底好好味,清清地但一啲都唔無聊😋烏冬質地偏硬,同平時啲稻庭烏冬唔似,反而似讚岐烏冬多啲,不過我鍾意硬身既麵,所以覺得幾好😆叉燒就不過不失啦,唔係特別香,無乜太大感想。髒髒炸香蕉(朱古力)($18)本身以為入面係真香蕉,點知係煙煙韌韌好似麻糬既質地,又唔太好食,好失望😕😕蘋果蜜 (跟餐,凍飲+3)清清甜甜,又有好多果肉,好好飲😙😙整體黎講下午茶好抵食,淨係個金魂已經係平左好多!😜😜

前菜小碟+味噌湯 (跟套餐)
前菜既漬物好清新,爽口得黎又辣辣地,好開胃👍🏻。
味噌湯味道岩岩好,唔會過咸過濃,清清地好好飲😋😋
跟餐漬物&味噌湯

金魂 - 鰻魚釜飯 (下午茶餐 $78)
金魂

日式叉燒稻庭湯烏冬 (下午茶餐 $48)
日式叉燒稻庭湯烏冬

髒髒炸香蕉(朱古力)($18)
髒髒炸香蕉(朱古力)
髒髒炸香蕉(朱古力)

蘋果蜜 (跟餐,凍飲+3)
清清甜甜,又有好多果肉,好好飲😙😙
蘋果蜜

整體黎講下午茶好抵食,淨係個金魂已經係平左好多!😜😜
跟餐漬物&味噌湯
蘋果蜜