2021-06-09 157 瀏覽
好耐冇嚟過九龍灣淘大商場啦,今次去到三期,真係超級多嘢食,今次就收到邀請來試食呢間出名鰻魚飯嘅餐廳。咁佢嘅鰻魚飯最出名當然要試鰻魚飯啦,咁佢係有分高中低三個價錢,有厚切嘅鰻魚,鰻魚腩肉位置,同埋魚尾位置。咁我就試咗中間價格嘅鰻魚腩位置,佢嘅鰻魚果然真係唔錯,好香鰻魚肉味,一啲腥味都冇,入口彈牙,肥瘦均等。至於另一個就係五花豚肉釜,首先值得一讚嘅係佢嘅秘製醬汁用嚟煮五花腩真係好好味,啲肉熟嘅程度啱啱好,仲保存到五花腩肉嘅油份,加埋隻流心蛋,同埋蔥花,令到成碗飯增添唔少色彩。咁我仲跟餐,跟餐就會有麵豉湯,前菜同埋飲品,前菜係辣味嘅青瓜,麵豉湯就比較清淡,有豆腐海苔蘿蔔等等,嘢飲都係啲普通餐廳嘅嘢。

用餐優惠
試食活動