2018-10-16 206 瀏覽
話說今日約左fd子喺將軍澳食晚飯,fd子話想食韓國野,於是我地就去搵韓國野食啦。喺商場行下行下,見到依間goobne chicken,主打韓式烤雞,好似幾吸引咁,又唔會太熱氣,加上個肚已經打緊鼓,於是就二話不說,食左先講。今日好好彩,唔洗點等位。坐低睇下個menu先。嘩!真係好多選擇,除左有好多唔同flavour嘅烤雞之外,仲有炒飯,湯等等。野飲方面,就有好多酒精類同非酒精類嘅選擇,仲有熱飲添。我地今次點左一份韓式BBQ醬煙燻烤雞+火山烤雞half&half,一個鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨,同埋滋補fd話一定要點嘅人參雞湯。韓式BBQ醬煙燻烤雞醃得好入味,但係唔會太鹹,食完一件又唔小心食多一件。鐘意食辣嘅人千祈唔好錯過依個火山烤雞,辣得黎有少少麻,好過癮,而且好juicy!鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨都係唔錯嘅選擇,啲芝士嘅份量多到完全不計成本,仲要係可以無限拉絲,太邪惡啦!個ribs都烤得好入味,同埋係啖啖肉,唔會剩係得排骨。人參雞湯,一睇就知補啦!見唔見到,佢啲料真係好足㗎,有紅棗,大蔥,原條人參,仲有雞裏面係釀左糯米㗎!值得一提嘅係隻雞係去左皮㗎,唔會太油,但係,佢係超

今日好好彩,唔洗點等位。坐低睇下個menu先。

韓式BBQ醬煙燻烤雞+火山烤雞

鐵板芝士韓式烤肉炒飯配醬燒豬肋骨

個ribs都烤得好入味,同埋係啖啖肉,唔會剩係得排骨。

人參雞湯

值得一提嘅係隻雞係去左皮㗎,唔會太油,但係,佢係超級滑!

個湯唔會太鹹,飲落去好舒服。

Mojito

最後嗌左杯無酒精嘅mojito飲,啲材料都好新鮮,唔錯。

依一餐真係食得開心又滿足!
2018-10-16
韓式BBQ醬煙燻烤雞+火山烤雞