OPPA Coffee Bar Restaurant

今日終於可以同闺蜜聚一聚☺️知我中意韓國,特登帶我黎呢間Oppa Coffee Bar Restaurant 食一食韓國美食,仲可以見到Oppa tim🙈🙈一入到去,已經人頭湧湧,座無虛席。Menu 都幾多選擇可以揀,又有埋圖片可參考tim一邊聽住餐廳播既K-Pop,一邊望住Oppa,好似真係置身於韓國咁,果然閨蜜冇介紹錯🤣Jumbo 拉麵 $98用韓國地道既煲仔裝住爽口彈牙既韓國拉麵,真係得意又好味😋入面仲有魚糕,泡菜,鮮雞蛋。先將雞蛋同拉麵攪拌,等一陣之後,蛋花就會出現,同埋拉麵一齊食,正呀❗️一片片既魚糕,魚味十足,比港式魚蛋更彈牙,超中意食呀~鐵板五花腩肉五花腩肉兩面都煎得好香脆,入口一d 都吾覺得肥膩。芝士炸雞 $238正宗韓式芝士炸雞果然不凡響。食過咁多地方既炸雞,就屬韓國炸雞係炸得最有水準,炸粉超薄,外皮酥脆,肉質嫩滑,果然夠正宗👍再加上格離既拉絲芝士溶,大滿足😍韓式蒸餃子 $110大大粒餃子,差吾多有一個拳頭咁大❗️皮薄餡靚,入面有夾住d 韓國粉絲。吾洗沾豉油已經好有味,沾埋格離既蔥花豉油,令味道更立體呢❗️另外,仲可以加埋韓國醃酸蘿蔔,酸酸甜甜更開胃。 韓國果肉果汁 蜜桃味

一入到去,已經人頭湧湧,座無虛席。

Menu 都幾多選擇可以揀,又有埋圖片可參考tim

Jumbo 拉麵 $98
Jumbo 拉麵

鐵板五花腩肉
五花腩肉兩面都煎得好香脆,入口一d 都吾覺得肥膩。

芝士炸雞 $238
芝士炸雞

韓式蒸餃子 $110
韓式蒸餃子

韓國果肉果汁 蜜桃味 $25
吾會好甜,啖啖都有一粒粒果肉,有桃香又有口感,好中意
韓國果肉果汁 蜜桃味

食食下既時候,見到Oppa 拎住個火槍對住格離枱上既鐵板炒飯上噴黎噴去,即刻去望一望個Menu, 原來係蛋漿熔岩炒飯,好吸引呀😍 頓時決定左,下次都要帶男朋友黎呢間叫呢個蛋漿炒飯先得啦
2018-11-12